Aktywne Wpisy
jmuhha +26
Wytłumaczy mi skąd takie ceny? U mnie za tazienke
2,7m, korytarz 10 m oraz kuchnie 7m za skucie,
wyszpachlowanie i potozenie ptytek w tazience i w kuchni 217x60 cm oraz potozenie ptytek podtogowych w tych pomieszczeniach.
Panowie policzyto 60 tys. Netto. Dla mnie to jest
absurd. Rozumiem leasing maszyn itp. Ale
przecietny cztowiek po studiach zarabia tyle w rok ( ಠ_ಠ)
2,7m, korytarz 10 m oraz kuchnie 7m za skucie,
wyszpachlowanie i potozenie ptytek w tazience i w kuchni 217x60 cm oraz potozenie ptytek podtogowych w tych pomieszczeniach.
Panowie policzyto 60 tys. Netto. Dla mnie to jest
absurd. Rozumiem leasing maszyn itp. Ale
przecietny cztowiek po studiach zarabia tyle w rok ( ಠ_ಠ)
Moseva +339
Jestem przekonana że dla tych czerepów, którzy recenzują produkty w internecie od razu po otrzymaniu paczki jest przewidziany specjalny krąg w piekle ᕦ(òóˇ)ᕤ
Choy mnie obchodzi czy paczka szybko doszła i czy opakowanie jest ładne. Pisz dziadu jak działa albo idź się kąpać w soku ze śmieci 🤬
#gorzkiezale #zakupyonline #zakupy
Choy mnie obchodzi czy paczka szybko doszła i czy opakowanie jest ładne. Pisz dziadu jak działa albo idź się kąpać w soku ze śmieci 🤬
#gorzkiezale #zakupyonline #zakupy
Po pierwsze, na studiach zdobędziecie wiedzę, której nigdy sami byście nie tknęli, a znacznie poszerzy ona wasze horyzonty. Algorytmy, struktury danych, assembler i to jak poszczególne instrukcje są zaimplementowane, sygnały/kodowanie, bebechy systemów operacyjnych, sieci itd. Pokażcie mi samouka, który rozumie te wszystkie rzeczy.
Zaraz jakiś samouk albo juniorek wyskoczy i napisze, że przecież to nigdy mu się nie przyda. Odpowiadam, tobie nie, bo jesteś samoukiem, którego nikt nie traktuje poważnie i dostajesz adekwatne zadania.
Po drugie, znalezienie stażu, mając status studenta to fraszka w porównaniu do tego co muszą przechodzić osoby bez studiów.
Po trzecie, nawet gdy będziecie mieć już to pierwsze doświadczenie za sobą i zaczniecie szukać kolejnej pracy, to uświadomicie sobie, że większość poważnych ofert, gdzie ludzie zajmują się czymś bardziej zaawansowanym, niż zmiana odcienia zieleni na przycisku w waszej przeglądarce, wymaga studiów. Brak studiów to odcięcie się od bardzo dużej liczby stanowisk, które zmieniają świat.
Dla komentujących, pamiętajcie, że wyjątek potwierdza regułę.
#programowanie #programista15k #pracait #studbaza
@cordianss: No elo. W szkole średniej napisałem bootloader w ASM i system operacyjny w C (jeśli można to tak nazwać, bo nie robił zbyt wiele xD)
@cordianss: przecież to nie jest materiał na który studia mają jakąś wyłączność i których nie nauczysz się sam, to może Ty jesteś po prostu zbyt mało ambitny, albo za mało zdolny i liczysz na to, że studia nauczą Cię czegoś bez wysiłku z Twojej strony.
W praktyce wygląda to tak, jeśli ktoś pasjonuje się programowaniem, to nie nauczy się tego na studiach, bo algorytmy, struktury danych, assembler itd. ma ogarnięte jeszcze sporo przed studiami, jak ktoś na studiach dopiero zaczyna się interesować programowaniem, to w mojej ocenie już na to trochę późno :D Ja gdy zaczynałem studia, miałem już 3 lata komercyjnego doświadczenia w programowaniu, na studiach nie nauczyłem się niczego nowego z programowania czy matematyki. Nauczyłem się może czegoś z przedmiotów ogólnych z takich zapychaczy, ale z wiedzy technicznej, na studiach inż niczego nowego się nie dowiedziałem, na mgr nie poszedłem, uznałem to za stratę czasu, może na dr coś więcej idzie się nauczyć, ale czy to ma
@cordianss: https://michalgorecki.pl/2013/08/co-oznacza-wyjatek-potwierdza-regule/
@Volantie: Jeden znajomy jest na uczelni zwanej PUW w Łodzi.
Niby wszystkie zajęcia mają on-line i tylko egzaminy na zjazdach sesyjnych robią.
Dużo programowania, aczkolwiek bardziej na zaliczenie, więc raczej nie nauczysz się
@cordianss: twój wyjątek?
Sam jestem samoukiem. Przyznam że miałem farta, że dostałem szybko robotę, ale rozumiałem swojego farta i nie osiadłem na laurach i każdego dnia uczyłem się wiecej, wiedząc jak mało wiem. I tak - każdego dnia coraz bardziej mnie boli, że nie mam studiów kierunkowych. To są właśnie te szczegóły o
Co najwyżej może się to w jakimś korpo zdarzyć że na jakimś szczeblu będzie wymagany papier ale dosłownie papier - licejcat z europeistyki wystarczy
(ogólnie dużo racji jest w tym co napisałeś ale wciąż doswiadczenie i umiejętności sa ważniejsze)
No pół debil, pół kretyn. Dodam od siebie, że typ mi próbował udowodnić, że do każdej praktycznie branży można wjechać z ulicy jak się coś wie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@cordianss: Pewnie, totalnie nikt (-‸ლ)