Aktywne Wpisy

Leschek +153
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
czesio1241 +234
W niemieckim Lidlu od 07.04.2026 robot mulczujący Parkside z ich bardzo znanej na wykopie kampanii reklamowej do kupienia w cenie 169 euro tj. coś koło 726 złotych, a tu zostaliśmy zbombardowanie reklamami jakoby cena 1199 złotych po obniżce z 1699 złotych było dobrą promocją i tylko teraz. Wpis w formie ciekawostki jak bardzo jesteśmy rucha.. przez polskiego Lidla, może ktoś z Lidl Polska udzieli odpowiedzi skąd wynika ta gigantyczna różnica w cenie
źródło: mulczowanie
Pobierz

Mirki, zmęczony życiem w #korposwiat myślę o własnym biznesie. Jak myślicie co warto otworzyć w #warszawa mając na start 100-150k? Czy mały lokal gastronomiczny z pomysłem, ktorego w sumie jeszcze nie ma to może być dobra opcja, czy gastro to tragedia?
#praca #biznes #pieniadze
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: tak i tak, wszystko zależy od tego Twojego "pomysłu co go nikt nie miał" i czy ludzie będą nim zainteresowani, chociaż ze 150k nie wiem czy będzie Cię stać na odpalenie gastro w wawie xD
@mirko_anonim: gastro to raczej tragedia, inflacja, ludzi odpuszczaja sobie zarcie na miescie i... serio myslisz ze wykombinujesz cos co wypali i nikt wczesniej na to nie wpadl?
Nie chce Ci podcinac skrzydel, ale to plan typu "zrobie cos czego nikt wczesniej nie robil i sie uda"
@DryfWiatrowZachodnich: byles ostatnio na miescie?
Jedna z cięższych i bardziej absorbujących branż
@jancio_wodniczek: tak w nizu demograficznym - predzej fabryke pampersow dla doroslych
Nie mowiac juz o tym ze gastro to z-------l, i jesli OP nie zasuwa w kolchozie do kwadratu to wcale lzej mu nie bedzie.
@piwakk: shuty? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Blackthorn6: no w porownaniu do reszty miast to tak, bo ludzie w wieku rozrodczym w Wawie siedza, ale tak czy siak nie wiem czy to dobry pomysl
@DryfWiatrowZachodnich: w covid upadlo kilka lokali to sie otwieraja teraza caly czas nowe (ursynow, mokotow)
@mirko_anonim: nie pytaj o to wykopkow, bo oni nie maja, ani pomyslow, ani pojecia.
W 90% nie liczy sie pomysl tylko REALIZACJA.
W gastro tym bardziej, bo robic jedzenie potrafi prawie kazdy czlowiek... A restauracji z dobrym jedzeniem nadal jest bardzo wyraznie mniej niz 100%, zwlascza w warszawie.
@DryfWiatrowZachodnich: gowno prawda wlasnie, jest dokladnie odwrotnie. Potrzeba realizacji. Tyle i az tyle, jedzenie musi byc dobre i w sensownej cenie. Tyle i az tyle, reszta sie sama zrobi. Pompowanie pieniedzy w marketing albo lokalizacje to jest opcja jak masz globalna koporacje z budzetem w milionach. A pomysl im latwiejszy w lepszej realizacji tym lepszy efekt.