Wpis z mikrobloga

Mireczki, chciałem zapytać jak się suplementujecie podczas intensywnych przygotowań do maratonu i zwiększonym kilometrażu?
Na co dzień mam dobrze zbilansowaną dietę. Po prostu szukam czegoś co przyspieszy regenerację, ogólne zmęczenie nóg + ochrona stawów (kolana).
Macie coś godnego polecenia co niekoniecznie przynosi jedynie efekt placebo?
PS. Rozciąganie i ćwiczenia u mnie mają się dobrze ;)
Dzięki za cenne rady

#bieganie
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@BreathDeath: kiedyś piłem BCAA zawsze po treningu. To było już w formie płynnej do wymieszania z wodą, jakiegoś czeskiego producenta (Nutrend?). Cholernie dużo kosztowało ale szczerze to nie czułem zmian.
  • Odpowiedz
@Mabchir: ciężko powiedzieć, najlepiej to mając wyniki krwi iść do lekarza sportowego

Można bazować na czymś co poleci pani z apteki. Jest taka mocna multiwitamina, ale zapomniałem jak się nazywa ()
  • Odpowiedz
@Mabchir: Spróbuj coś na zasadzie krioterapii. Lodowata woda na nogi.

2 minuty lodowata woda x 1 minuta ciepłej. Czas w zależności ile wytrzymasz
Albo wsypujesz lód do wanny wchodzisz do połowy ud i trzymasz X minut Przerwa X minut i ponownie wchodzisz
  • Odpowiedz
  • 1
@Hybris: dzięki. Musze wypróbować seans w wannie w momencie ostrego przesilenia nóg.
Morsuję co tydzień w jeziorze i faktycznie wszystkie bóle zmęczeniowe momentalnie znikają po wyjściu i dalszym biegu.
Już od długiego czasu myślę o mauserze w ogrodzie pod ten konkretny cel, aby codziennie z rana robić seans. Wtedy będzie idealnie.
  • Odpowiedz
  • 0
@neufrin: dzięki. To co wymieniłeś to wszystko oddzielnie łykasz? Czy może w formie jednego produktu, który zawiera większość składników?
  • Odpowiedz
@Mabchir: różnie, zależy co się trafi. Często Beta-alanina lub cytrulina są już jakiś pakietach z BCAA. MSM mam z kolagenem ale tez nie stoi nic na przeszkodzie by brać oddzielnie. Większość zamiawiam w postaci proszków do rozpuszczenia więc łącze wszystko w jedną porcję w szklance. Jedynie żelazo przyjmuje w formie syropu: Floradix, (Żona kiedyś dostała jak była w ciąży na podbicie żelaza) mi tez pomógł jak mi hemoglobina spadła.
  • Odpowiedz
  • 1
@maciup88: Wiesz co... gryzę się z myślami co tak naprawdę mi wystarczy...
Sam używany czysty mauser jest dosyć tani (~200zł). Leży na metalowym paleciaku i dookoła ma stelaż - dzięki czemu można go łatwo obić deskami z drewna, pomalować i wtedy robi jako ozdoba ogrodu bo mam na niego idealne miejsce na skraju działki. Wiadomo... drewno w cenie, więc sumarycznie wyjdzie drożej niż ten gumowy zbiornik.
W przypadku tej przenośnej
  • Odpowiedz