Aktywne Wpisy
obibok69 +6
mirko_anonim +6
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Witam, od kilku dni trwa konflikt z moją żoną,mamy po 30 lat dwójke małych dzieci, wybudowany dom na wykończńczeniu, póki co mieszkamy u rodziców i tutaj tkwi ten konflikt, otóż pewnego dnia po imprezie u mojej kuzynki ona nagle chciała jechać porobić coś, gdzie ja byłem w kiepskim stanie i bez chęci, ostatnie czasy też już miałem dosyć tam pracować jestem przemęczony tym, chciałem trochę odpocząć od tego,
Witam, od kilku dni trwa konflikt z moją żoną,mamy po 30 lat dwójke małych dzieci, wybudowany dom na wykończńczeniu, póki co mieszkamy u rodziców i tutaj tkwi ten konflikt, otóż pewnego dnia po imprezie u mojej kuzynki ona nagle chciała jechać porobić coś, gdzie ja byłem w kiepskim stanie i bez chęci, ostatnie czasy też już miałem dosyć tam pracować jestem przemęczony tym, chciałem trochę odpocząć od tego,
Ponad 80% rodaków nie ma nawet 50 tys. złotych. Najprawdopodobniej znakomita większość z nich nigdy nie widziała takich pieniędzy na koncie.
Nie przeszkadza im to brać hipotek na 700k na dwa pokoje. Bo to fair price jest.
Jakby mick napisał, to nie jest śmieszne...
#nieruchomosci
Państwo polskie lubi pomagać zadłużać się golodupcom, zamiast mniej im zabrać z paska płacowego
Ale my tutaj mamy PKB oparte o docinanie firanek i obijanie kanap także wiesz
@kokos24: sam angielski na b2 i excel i mówie Ci mordo 10k netto nawet studiów nie trzeba XD tak na wykopie przeczytałem
@rzzz: Przy kredycie hipotecznym na 700 tys zł wkład własny to 70 tys zł, więc akurat ci, którzy mają takie (lub większe) kredyty 50 tys. zł na swoim koncie widzieli. Rozumiem, że się wściekasz widząc innych robiących coś ze swoim życiem, ale słabe manipulacje raczej nie zaleczą tych kompleksów. @inga: Ludzie mają różne priorytety. Jedni wydają pieniądze na
W Polsce pewnie tez jest sporo takich osob, choc przewaznie obstawialbym relatywna biede.
@drylu09: a gdzie napisałem że tak twierdzę? Właśnie napisałem że pewnie żyję w swojej bańce. Po prostu ciężko mi w to uwierzyć, bo przecież nie mając 10k oszczędności to wizyta u denstysty czy zepsuty samochód może Cię zmieść z planszy.
Przecież gdzieś mieszkać musisz. Czemu akurat płacenie raty kredytu jest gorsze od płacenia najmu? I tak musisz płacić i tak. Przecież lepiej spłacać swoją ratę niż wynajmującego.
A nie jakiś mix wolnego rynku (moje mieszkanie) i solidarności społecznej (dejcie mi wszyscy na ratę, bo nie mam za co jeść, a muszę mieć mieszkanie).
O durnych akcjach typu nabici w CHF/wibor (bank nas oszukał) nie wspomnę.
A excel nie był wymagany.
@trzydrzwiowypentaptyk: ale masz 12k w pierwszej pracy? czy po ilus latach doswiadczenia?
@Tomek_tls jak pokazać że pracuje się w IT nie pisząc że się pracuje w IT xD
@Hi_Lo_Hi: to gdzieś niby dają jeszcze kredyty przy 10% wkładu własnego? Realnie to licz przy takim kredycie 140k wkładu własnego + 50k poduszki finansowej, więc żeby się zakredytować powinieneś mieć odłożone około 200k. Mówię o wojewódzkim oczywiście.