Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam 36 lat i postanowiłem wziąć się za swoje życie. Od września planuję zacząć studia. Wcześniej zaczynałem różne ale żadnych nie ukończyłem. Zastanawiam się nad tymi kierunkami. Który z nich jest najbardziej opłacalny, daje w miarę dobre zarobki i nie będzie trudności w znalezieniu pracy po nim?
#praca #pracbaza #studia #studiabaza

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

Jaki kierunek wybrać?

• Ekonomia 24.1% (28)
  • Architektura 18.1% (21)
  • Prawo 12.1% (14)
  • Marketing 17.2% (20)
  • Farmacja 28.4% (33)

Oddanych głosów: 116

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim po każdym z tych kierunków będziesz nikim, nic się nie zmieni w twoim życiu, stracisz czas i pieniądze. Przeanalizuj swoje doświadczenie zawodowe, znajdź coś czego robiłeś najwięcej i nie nienawidzisz i zdobywaj jeszcze więcej doświadczenia, naucz się skąd się biorą pieniądze na twoją wypłatę i jak dawać wartość ludziom. Dopiero wtedy idź do szkoły WYŻSZEJ, jeśli będziesz chciał zgłębić temat w którym robisz. Nie wychodź ze swoimi propozycjami bo jak
  • Odpowiedz
Który z nich jest najbardziej opłacalny, daje w miarę dobre zarobki i nie będzie trudności w znalezieniu pracy po nim?

@mirko_anonim: myślenie w taki sposób o studiach jest bez sensu bo studia to nie rozszerzona zawodówka, idź na to co cię najbardziej interesuje, poczytaj trochę na te tematy, ponadto uczelnie udostępniają sylabusy więc sobie przejrzyj i wtedy podejmij decyzję

studiowanie tylko i wyłącznie dla pieniędzy to największy scam i syf
  • Odpowiedz