Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim:

Jak nie chcą mieć dzieci to nie będą ich mieć, nie muszą imprezować czy robić karier, po prostu nie mają potrzeby bycia matkami i to jest dobre także dla samych dzieci, by rodziły się chciane.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
Anonim (nie OP): Słuchaj, a nie lepiej żeby Polska i ogólnie ludzki gatunek zaczął powoli wymierać? Ciągle tylko jakieś wojny, zakazy, nakazy, trzymanie innych pod butem. Mnie te informacje o spadającej dzietności cieszą.

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Narmel
  • Odpowiedz
@mirko_anonim

Feminizm doprowadza do upadku społeczeństwa.

Myślę, że bardziej takie nie przyjmowanie do wiadomości, że konserwatywne myślenie wcale może nie mieć racji, zamknięcie w swojej bańce, Twoja mizoginia.

W Polsce kobiety dały się przekonać samotnym starym pannom, których nikt nie chce, że kobiecość jest zła.

Oczywiście kobiecość rozumiana na Twój sposób, no bo jakże by inaczej. A spróbowałby ktoś tylko inaczej ją rozumieć, mniej konserwatywnie.
  • Odpowiedz
kobiety dały się przekonać samotnym starym pannom, których nikt nie chce, że kobiecość jest zła

@mirko_anonim:

Btw mnie nikt do niczego nie przekonywał bo nie musiał - sama podjęłam taką decyzję zanim narracja w internecie zaczęła iść w stronę promowania bezdzietności. Ale jak zwykle "baby same nie potrafio podejmować decyzji, czeba im mówić że brak dzieci jest dobry i teras fszystkie leco w te stone" xD
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:
” Młode dziewczyny zamiast wychodzić za mąż i rodzić dzieci wolą imprezować do 30, a potem budzą się z ręką w nocniku i nierealnymi oczekiwaniami.”
No i bardzo dobrze, nareszcie możemy patrzeć na siebie, a nie na to co ”wypada”.
Lepiej mieć nierealne oczekiwania niż związać się z kimś, kto ich nie spełnia i być sfrustrowany swoim życiem XD
Kobieta po 30 dalej ma milion możliwości, jak jest atrakcyjna,
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: no tak kobieta ma pracować gotować sprzątac garnąć się do obowiązków domowych dzieci a ty będziesz jedynie na niej benefitował jak zwykła wsza
Mówisz że kobiety są roszczeniowe a twój tekst to litania wymagań wobec potencjalnej partnerki i tego jaką musi być
Ona ma ogarniać całą chatę dzieci i pewnie ci jeszcze połowę rachunków płacić bo tradycyjna kobieta być dobra ale tylko jak nie wymaga tradycyjnego płacenia od faceta
  • Odpowiedz
@kooolega: no dla takich facetów jak on kobiecość to gdy kobieta rodzi dzieci , gotuje sprząta , urabia się po łokcie dokłada się po połowie do wszystkiego bo kobiecość jest tylko wtedy gdy kobieta jest darmowym wołem roboczym w domu ale jak chce się tradycyjnego faceta , który utrzymuje rodzinę finansowo to nagle jesteś szmata materialistka i co ty wogole chcesz , they want to have traditional woman without beeing
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP):

Jeżeli jest samotną panną po 30, istnieje ogromne ryzyko, że imprezowała zamiast myśleć poważnie o życiu albo ma nierealne oczekiwania wobec przyszłego partnera

Ewentualnie była turbo nieśmiała, ale wtedy to będzie dziewicą. Natomiast jeśli laska po 25 roku życia jest sama i nie jest dziewicą, to:
1) jest puszczalska i nikt jej nie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP):
@Femme-nie-Fatale:

Lepiej mieć nierealne oczekiwania niż związać się z kimś, kto ich nie spełnia i być sfrustrowany swoim życiem XD

Za to jesteście sfrustrowane, że nikt nie spełnia waszych
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:
”Za to jesteście sfrustrowane, że nikt nie spełnia waszych odklejonych wymagań. XD”
No nie wiem, kto tu jest sfrustrowany, bo akurat wieczne żale to wylewają mężczyźni na kobiety, niż na odwrót :*
”Na ons/fwb tak, albo na związek z 40 letnim januszem z brzuchem i po rozwodzie. XD”
Tak to sobie tłumacz. Moja znajoma po 30 właśnie wyszła za mąż za gościa na poziomie, więc każdy będzie trzymał standardy
  • Odpowiedz
Jak nie chcą mieć dzieci to nie będą ich mieć

@AlienFromWenus: Tylko problem polega na tym, że zdaza się, że niektórym się to odwidzi i wieku 30+ stwierdzają jednak, że chcą mieć dzieci. A nie mają nawet partnera.

Co wtedy?
  • Odpowiedz