Aktywne Wpisy

frugASS +13
Zwymiotowałem przez kaszel

Ponad 6 miesięcy temu stwierdziłem że mam w dupie windows i przechodzę na linux. Wybrałem Ubuntu jako najbardziej popularny i miałem z nim wcześniej doczynienia. Nadmienię że jestem full stack developerem. Wszystko super i podoba mi się poziom kontroli nad tym co mój komputer robi. Natomiast myślę teraz nad przesiadką na ArchLinux żeby mieć tej kontroli jeszcze więcej. Polecacie czy nie?
#linux
#linux

Przez płot można obserwować/nagrywać np kiedy są zmiany wartowników, jakie są trasy patroli i o których godzinach, jaki jest porządek dnia jednostki. Można PODSŁUCHIWAĆ o czym mówią żołnierze, chociaż by kto jaki ma stopień/specjalizacje. Jak wyglądają zajęcia/szkolenia przeprowadzane na zewnątrz.
Jaki sprzęt mają żołnierze(kiedy nowy sprzęt trafił) w danej jednostce i nie chodzi mi o wolno stojące pojazdy widoczne na google.
Można podglądać o której godzinie i jak wpuszczane są osoby trzecie(śmieciarka, catering itd) ale też czy obiekt jest odwiedzany przez np żołnierzy NATO.
To że większość SUFO/Wartowników jest... Jaka jest... To też problem. Obstawiam, że wystarczyło by powiedzieć coś w stylu "Przepraszam pana, ma pan pełne prawo do tego co robi ale prosiłbym pana by pan zaprzestał. Nie ułatwia nam pan pracy, a żyjemy w ciężkich czasach. Dziękuję" a nie straszyć siła i kłamać, że nie może tego robić.
SUFO/Wartownicy tracą czas, energię i zasoby ludzkie na kłócenie się z nim. Po drugie oni muszą reagować, na jakiej zasadzie będzie dokonywany wybór kiedy osoba interesującą się jednostka jest niegrozna? Dajmy na to kogoś kto spaceruje z psem wokół płotu. Raz ok, dwa razy, ok... Trzeci raz? Czwarty? Gdzie jest granica?
Trzeba zawsze sprawdzić co się dzieje. Koleś chodzi w okół płotu 5m... Wartownik za nim podąża. Jeżeli będzie chodził 30m to nie łamie żadnego prawa ale wartownik musi za nim podążać bo skąd wie, że jak go nie zostawi, to ten np nie będzie próbował niszczyć płotu? A liczba wartownik jest skończona, więc taki "nieszkodliwy" spacerowicz osłabia ochronę jednostki bo wartownik jak zajmuje się nim, to nie zajmuje się innymi miejscami/sprawami.
Dlatego takie działania są szkodliwe społecznie pomimo tego, że są legalne.
#audytobywatelski #youtube #wojsko #prawo
Ty chyba nie widzisz różnicy między własnością publiczną, a prywatną.
Jak ktoś
Działania audytu jest szkodliwe bo pokazuje, jak w zdecydowanej większości funkcjonariusze policji, wojska i podobnych służb oraz pracownicy ochrony, zmyślają jakieś zakazy i z tego powodu próbują mu ograniczać konstytucyjne prawa, ograniczać wolność albo egzekwować jakieś wyjęte z d--y kary i ogólnie gnoić/represjonować obywatela?
I do tego nie ponieść z tego powodu żadnych konsekwencji?
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Odwołując się do twoich tez to w jaki sposób w miejscach reprezentatywnych (bo w takich jest najczęściej Audyt) mają zachodzić tajne ćwiczenia/zmiana uzbrojenia/ czy kiedy ktoś po coś przychodzi? W sensie to nie jest już etap ziemnej wojny kiedy nie było satelitów/ były słabo zaawansowane, podsłuchy nie były na tyle zaawansowane i trzeba było się napracować by
Nigdy nie stawia się przecinka w "pomimo że".
Patrz mój komentarz wyżej. Tu nie chodzi o "tajne ćwiczenia" . Dziękuję za komentarz nadający się do dyskusji. @Adamson555
@tomilipin dzięki, nie wiedziałem albo wiedziałem ale zapomniałem.
Jaki masz konkretny zarzut, bo mi to wygląda jakbyś miał pretensje do tego, że prawo jest dziurawe.
Denerwuje mnie jego maniera, szukanie za przeproszeniem c---a do d--y. Chłop opiera kanał na tym, że sobie kręci aferki xD.
Nie podoba mi się jego content.
To trochę jak samochodoza. Ten może i jest chory psychicznie, ale też zabawny, fajnie p-------a tych ludzi. Minus jest taki, że nie wie kiedy przestać przez co w pewnym momencie filmik z śmiesznego staje żenujący. Gdyby potrafił wyczuć balans między
Dla przykładu zobacz sobie jak wygląda na google miejsce gdzie torturowali talibów w Polsce. Nie ma ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://wykop.pl/wpis/74691983/dlaczego-audyt-jest-szkodliwy-pomimo-ze-jego-dzial/strona/2#263010909
https://wykop.pl/wpis/74691983/dlaczego-audyt-jest-szkodliwy-pomimo-ze-jego-dzial/strona/2#263011729
Przykłady w praktyce sugerują co innego.
https://www.prawo.pl/biznes/monitoring-nie-wolno-bezkarnie-podgladac-sasiada,508477.html