Aktywne Wpisy
Mega_Smieszek +401
ciemnienie +24
W byciu mamą, w zasadzie już od momentu, gdy dziecko opuściło moje ciało, najbardziej dobijające jest, że w zasadzie przestajesz się już liczyć dla innych jako istota ludzka. Od teraz nie jestes człowiekiem, tylko matką a magicznie twoje siły i zasoby stają się niewyczerpalne. Nie czujesz zmęczenia, bólu, nie musisz spać i nie chorujesz. To znaczy, czujesz i chorujesz, ale inni mają to najczęściej totalnie w dupie. I najlepsze, że najmocniej dotyka
Ja, jeżeli chodzi o #filmy to jestem prawdziwym koneserem. Nawet posiadając dostęp do kilku streamingów wolę tradycyjnie upatrzyć relek na scenie, zassać go sobie z torrentów, dobrać subki w Napiprojekcie i obejrzec w jakims All Playerku, obowiazkowo z napisami i oryginalną scieżką dzwiekową, by nastepnie jako człowiek światły, ocenić film na Filmwebie i zabrać głos na forum.
Z netflixa kompletnie mi nie smakuje. I sam już nie wiem, czy to przez propozycję podania, brak oryginalnych okładek, słaby, ziarnisty bitrate czy amatorskich lektorów, podświadomie czuję że mam do czynienia z gniotem. Pobierając relek scenowy czuję się jak członek Akademii Filmowej Oskara, który dostał swojego "workprinta", wiem że nie mam do czynienia z produktem "taśmowym" a obcuje z kulturą wysoką. Tym sposób odkrywam dziesiątki perełek, o których taki typowy streamingowy zjadacz chleba nigdy w życiu nie uslyszy.. Tylko błagam, nie pytajcie mnie o te tytuły, kino niezależne i studyjne jest dla ludzi inteligentnych, dla was "365 dni" , Massimo i Blanka Lipińska.
#filmy #netflix #hbo #filmnawieczor #disney #bekazpodludzi #bekazlewactwa #bekaztwitterowychjulek #rozowepaski #logikarozowychpaskow #torrent
@muaddib443: dlaczego musisz ich bronić?
Złodzieju zdechniesz w pierdlu w sztumie złodzieju. Dziecko też okradniesz z ostatniej kromki chleba?
Tymczasem stary dobry pirate bay ma dostęp do dowolnych napisów w dowolnym języku w dowolnym zakątku świata.
Jak chodzi o wirusy to polecam nie używać windowsa. Microsoft jest w USA, czyli koloni Izraela natomiast Linux jest w
Badania wykazały też, że trzeba kilkuletnim chłopcom ucinać penis, jeśli mówią, że czują się dziewczynkami, więc wybacz, ale to nie jest argument. Ja to widzę tak, że okradasz autorów, którzy być może żyją w biedzie lub mają gromadkę dzieci, które są biedne i nie jadły niczego przez ostatni tydzień. Być może przez Ciebie te dzieci zginą z głodu.
@daeun: ooo, dzięki za przypomnienie o zainstalowaniu tego zamiast tego gówna napisy24, które od dawna nie potrafi pobrać poprawnych napisów
Inny przykład, płacę za spotify i słucham ulubionych zespołów ze świadomością że ich wspieram, a okazuje się że mają z tego wielkie G.
https://www.theguardian.com/commentisfree/2023/nov/30/spotify-smaller-artists-wrapped-indie-musicians