Aktywne Wpisy
kamilukamilu +9
Najpierw j-----m 5 lat jako konstruktor w korpo i robiłem studia z mechaniki, żeby mieć 5500 brutto, potem stwierdziłem, że tak się nie da i cudem półtora roku temu wskoczyłem do IT (Python+SQL i w pewnym stopniu Kotli), a teraz znowu szykuje się bezrobocie. K---a lvl 27, ostatni raz więcej niż 4 dni wolnego miałem po maturze 7 lat temu i dalej mam g---o w życiu. Przecież to jakiś k---a koszmar, niech
Ja, jeżeli chodzi o #filmy to jestem prawdziwym koneserem. Nawet posiadając dostęp do kilku streamingów wolę tradycyjnie upatrzyć relek na scenie, zassać go sobie z torrentów, dobrać subki w Napiprojekcie i obejrzec w jakims All Playerku, obowiazkowo z napisami i oryginalną scieżką dzwiekową, by nastepnie jako człowiek światły, ocenić film na Filmwebie i zabrać głos na forum.
Z netflixa kompletnie mi nie smakuje. I sam już nie wiem, czy to przez propozycję podania, brak oryginalnych okładek, słaby, ziarnisty bitrate czy amatorskich lektorów, podświadomie czuję że mam do czynienia z gniotem. Pobierając relek scenowy czuję się jak członek Akademii Filmowej Oskara, który dostał swojego "workprinta", wiem że nie mam do czynienia z produktem "taśmowym" a obcuje z kulturą wysoką. Tym sposób odkrywam dziesiątki perełek, o których taki typowy streamingowy zjadacz chleba nigdy w życiu nie uslyszy.. Tylko błagam, nie pytajcie mnie o te tytuły, kino niezależne i studyjne jest dla ludzi inteligentnych, dla was "365 dni" , Massimo i Blanka Lipińska.
#filmy #netflix #hbo #filmnawieczor #disney #bekazpodludzi #bekazlewactwa #bekaztwitterowychjulek #rozowepaski #logikarozowychpaskow #torrent
A nie widziałem tego jeszcze ale lubię Rosamund Pike, więc może się skuszę.
Jak
@krucjata_syjonistycznego_jihadu: zechcesz podać źródło tych rewelacji?
Znaczy rozumiem, że to sarkazm, ale chyba niezbyt trafiony...
@Szumny: i pracują na umowę i głęboko w dupie mają czy ich korpo zarobi w tym roku 300mln czy tylko 30mln, nawet jak splajtuje to najwyżej zmienią pracę.