Wpis z mikrobloga

To jest straszne jak wiele osób swoje filmowe doświadczenia ogranicza wyłącznie do tej papki serwowanej na streamingach. Ktoś kto całe życie był na bieżąco z filmami i serialami nie znajdzie tam absolutnie nic ciekawego. Typowy widz Netflixa to niewymagająca niczego juleczka, która dopiero zaczyną przygodę z kinomatografią, ewentualnie kura domowa włączająca go w tle podczas bujania bombelka przez próg. I właściwie to wszystko im jedno co będzie na nim leciało, Szkoła dla Elity, Planeta Singli czy S-x Education, każda tandeta jest dobra aby choć przez chwilę zająć pustkę w głowie, przestać gapić sie w sufit i dłubać w nosie.

Ja, jeżeli chodzi o #filmy to jestem prawdziwym koneserem. Nawet posiadając dostęp do kilku streamingów wolę tradycyjnie upatrzyć relek na scenie, zassać go sobie z torrentów, dobrać subki w Napiprojekcie i obejrzec w jakims All Playerku, obowiazkowo z napisami i oryginalną scieżką dzwiekową, by nastepnie jako człowiek światły, ocenić film na Filmwebie i zabrać głos na forum.

Z netflixa kompletnie mi nie smakuje. I sam już nie wiem, czy to przez propozycję podania, brak oryginalnych okładek, słaby, ziarnisty bitrate czy amatorskich lektorów, podświadomie czuję że mam do czynienia z gniotem. Pobierając relek scenowy czuję się jak członek Akademii Filmowej Oskara, który dostał swojego "workprinta", wiem że nie mam do czynienia z produktem "taśmowym" a obcuje z kulturą wysoką. Tym sposób odkrywam dziesiątki perełek, o których taki typowy streamingowy zjadacz chleba nigdy w życiu nie uslyszy.. Tylko błagam, nie pytajcie mnie o te tytuły, kino niezależne i studyjne jest dla ludzi inteligentnych, dla was "365 dni" , Massimo i Blanka Lipińska.

#filmy #netflix #hbo #filmnawieczor #disney #bekazpodludzi #bekazlewactwa #bekaztwitterowychjulek #rozowepaski #logikarozowychpaskow #torrent
daeun - To jest straszne jak wiele osób swoje filmowe doświadczenia ogranicza wyłączn...

źródło: temp_file1289008145843502352

Pobierz
  • 55
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ja dzis saltburn ze streamingow ogladam,

A nie widziałem tego jeszcze ale lubię Rosamund Pike, więc może się skuszę.

pobralem sobie relek na telefon zeby nie czuc do siebie obrzydzenia xD

Jak
  • Odpowiedz
@muaddib443: w tych złych, wielkich, korporacjach pracują ludzie spłacający kredyty i zapewniający byt rodzinną, ale w waszych małych rozumkach się to nie mieści
  • Odpowiedz
tych złych, wielkich, korporacjach pracują ludzie spłacający kredyty i zapewniający byt rodzinną

@Szumny: i pracują na umowę i głęboko w dupie mają czy ich korpo zarobi w tym roku 300mln czy tylko 30mln, nawet jak splajtuje to najwyżej zmienią pracę.
  • Odpowiedz
@Davy27: polecam glowe do wycierania, babcie lyncha, welcome to the dollhouse, wielkie zarcie, idz i patrz, gruz 400, przypadek kieslowskiego i KONIECZNIE iluminacje Zanussiego, Gitarrmongot, Zivot je cudo, Du Levande, Szpital Krolestwo, good bye Lenin, Giuliette od duchow. Pozniej po nitce do klebka po rezyserach producentach i aktorach, okaze sie ze jest mnostwo dobrych wspolczesnych filmow
  • Odpowiedz
@cocklush69: Mnie chodzi o superprodukcje za 200mln dolarów i więcej i to jak bardzo przepalanie są te pieniądze. Że filmy z takim budżetem potrafią wyglądać graficznie tak źle. Wiadomo że budżet dobrego filmu nie zrobi ale wizualnie powinno to zawsze jakoś wyglądać ...
  • Odpowiedz