Wpis z mikrobloga

• 421
@rzzz ale mnie w-----ł komentarz typa tam.

Pani minister, mam 30+, jestem z żoną świeżo po ślubie, chcemy kupić sobie coś swojego, chcemy czuć, że jesteśmy właścicielami, a nie napychamy komuś kieszenie. Wstrzymujemy się z założeniem rodziny przez ciągłe niekończące się spekulacje. Jak pomogłaby pani takim osobom jak ja?

Może kupić coś na co cię stać, w miejscu gdzie cię na to stać. Nieźle politycy rozpuścili niektórych, tylko daj i daj.
  • Odpowiedz
@rzzz
Kapitał nie ruszy bo go nigdy tam nie było. Obecne ceny to są życzenia a nie realne pieniądze. Gdybym ja kupił samochód za 30zł a następnie żądał za niego 40 milionów, to nie znaczy że na rynku pojawiło się 40 milionów tylko tyle, że mi odbiło (albo kupującemu za taką cenę)

Więc tak naprawdę pieniądze mieszkań odzyskają tylko ci, którzy sprzedadzą pierwsi. Reszta odzyska procent włożonej sumy
  • Odpowiedz
@RaVo przecież to bot deweloperski typu polskie rodziny czekajom na wsparcie

@Gilgamesz69: niekoniecznie. Ludzie są tak roszczeniowi. Ostatnio słyszałem rozmowę dwóch kasjerek o wyłudzaniu mieszkań socjalnych. I one wg rozmowy bazowały na doświadczeniach wielu znajomych.
Najbardziej podobało mi się zdanie, że ktoś tam jest frajer, bo oficjalnie coś wynajal i teraz widać że go stać na wynajem to nic nie dostanie.

Mieszkania socjalne, to też patologia
  • Odpowiedz
@rzzz: szkoda tylko, że przeciwko kredytowi 0 jest Polska 2050 i Zandberg czyli raptem kilka osób, a przeciwko sobie mają całe KO, Lewicę i PSL, a jak ktoś wypadnie to pewnie część PISu i Konfy pomoże go przepchnąć po wyborach prezydenckich.
  • Odpowiedz
@RaVo: no ale chłop ma 30 lat, żona pewnie podobnie to już ze spokojem powinni mieć na wkład własny. Nauczyli ich socjalu tak bardzo, że za samo posiadanie żony chcieli by mieszkanie za darmo w centrum miasta
  • Odpowiedz
@RaVo:

Może kupić coś na co cię stać, w miejscu gdzie cię na to stać.

Masz 15 lat czy problemy z głową?
Może jak ktoś pracuje w Poznaniu to niech sobie kupi mieszkanie w Gorzowie Wlkp i sobie
  • Odpowiedz
@rzzz dajcie znać ile już tych tanich mieszkań kupiliście to może i inni się skuszą.
Polecam w celu benchmarku rynku, sprawdzenie ile w sąsiednich państwach kosztują mieszkania, na takiej Słowacji, Czechach czy nawet w Niemczech - żeby nie przegapić momentu 😃
  • Odpowiedz
@hashasq: W Luboniu może sobie kupić albo Swarzędzu, albo w skrajnym przypadku są takie miejscowości pod Poznaniem gdzie jest blok czy dwa i jest tanio bo to wieś ale jakbyś chciał działkę i dom to musisz być milionerem. Więc mieszkasz w dość elitarnej okolicy i nikt ci tam roweru nie p---------i ale dojeżdżasz gdzieś z 20-30 minut
  • Odpowiedz
@RaVo: Do trzydziestki bajlando, zapewne wesele za 100k dla rodziny i teraz chce mieszkanie na juz, bo inaczej nie pocznie kolejnego bolaka!! Niech zdycha ze swoimi z-------i genami.
  • Odpowiedz
@RaVo

@rzzz ale mnie w-----ł komentarz typa tam.

> Pani minister, mam 30+, jestem z żoną świeżo po ślubie, chcemy kupić sobie coś swojego, chcemy czuć, że jesteśmy właścicielami, a nie napychamy komuś kieszenie. Wstrzymujemy się z założeniem rodziny przez ciągłe niekończące się spekulacje. Jak pomogłaby pani takim osobom jak
  • Odpowiedz