Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Heh, taka mnie naszła rozkmina czytając o postanowieniach noworocznych, że śmiesznie jak to niewiele potrzeba żeby utrzymać sobie taki sześciopak “V” i ładny do proporcji ciała bicek i nogi…

Jedyny mój sport w tym roku to #jazdakonna raz w tygodniu - obiektywnie nie za dużo to roboty.

Poza tym “active travel” typu #rower I deska czy #bieganie do sklepu… no, ogólnie #urbanistyka by się nie powstydziła, “gym of life” i te tematy, ale to tam krótkie dystansy.

Odd czasu do czasu spacerek w trakcie przerwy w pracy, bo siedzę na tyłku pracując z domu. Właściwie wcale nie pływałem w tym roku, a ćwiczenia w domu to 1-2x w tygodniu jak akurat mi się przypomniało i jednocześnie chciało.

#dieta z chipsami i alkoholem chociaż raczej “mniej, ale fancy cocktail” niż “dużo ale piwa.”

Czasem jak mi się nie chce gotować to gorące noodle Huela wpadną - to ostatnie to w sumie największe “świrowanie na temat zdrowia” moje jakie mi przychodzi do głowy, więc też nic w porównaniu z ludźmi gadającymi non stop o białeczku, jakiś proszkach itd.

Lat 33 także metabolizm nie za młody, ale też nie za stary.

Fakt faktem, nie przejadam się, więc pewnie to pomaga - raz sobie przez tydzień kalorie mierzyłem to mi wyszło blisko tego co powinienem mieć wg. Mayo Clinic z taką mini aktywnością sportową.

I zero problemów z utrzymaniem nie tyle co dobrej wagi co właśnie naprawdę porządnie zarysowanych mięśni.

-

Taka #silownia to chyba ma sens jak ktoś jest zainteresowany konkretnie sportem kulturystyki (albo mocno pro w innym sporcie) - dla normalnego człowieka to nic tylko wydawanie kasy przez dobry marketing.

Zwykły ruch codzienny i namiastka aktywnego życia, i spokojnie w wieku 30 lat można topless do zdjęċ na plaży stawać ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nie kombinujcie tam z tymi postanowieniami na #nowyrok za bardzo, a scszegolnie wydawaniem kasy na. Ie wiadomo co - małe aktywności, ale regularnie, i bez objadania się, ale też bez niewiadomo jakiej cuda diety i wielkich planów treningowych, i spokojnie się dorobicie mięśni w trakcie dnia codziennego po prostu.

#niebieskiepaski

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: grap32
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: No super, ale wiesz, że to zależy od genetyki? Jakby ja żył tak jak napisałeś to bym ważył ze 150kg. :P

Robię z 3000km rocznie rowerem MTB, głównie XC. Do tego jakieś 500km biegania, staram się zdrowo jeść, nie jem mięsa, trzymam kalorie, ostatnio siłki trochę, a mimo to mam 10kg nadwagi i elo. Wszystkie badania w normie. Po prostu mi się odkłada tłuszcz, kiedyś jak się głodziłem to
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

sześciopak “V” i ładny do proporcji ciała bicek i nogi…

dobra dobra, pokaz zdjęcie, jakie to są proporcja przy jakim wzroście. Każdy ma inne wyobrażenie takiej sylwetki.
  • Odpowiedz