Wpis z mikrobloga

NR 86 #serialseries
LISTA SERIALI

1670

Twórcy: Kordian Kądziela
IMDb: 8.0/10
https://www.imdb.com/title/tt29420686/
https://upflix.pl/serial/zobacz/1670-2023
Gatunek: komedia

Polska wieś Adamczycha w niej dwie rodziny szlacheckie a na czele jednej stoi Jan Paweł a resztę wypełniają chłopi. Satyra na dawne wieki ale punktująca też nasze czasy. Bardzo polski humor.

Czy polecam? Tak, o dziwo wyszło to dobrze mimo, że to mockument w XV wieku przebijający trzecią ścianę, ale to działa. The Office w najbardziej słowiańskim wydaniu!
WLADCA_MALP - NR 86 #serialseries 
LISTA SERIALI

1670

Twórcy: Kordian Kądziela
IMDb...

źródło: 1670

Pobierz
  • 78
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WLADCA_MALP: zazdroszcze ludziom, ktorzy maja tak niskie wymagania i sa takimi bezbekami, ze ich smieszy takie gowno
@BungalowBill 30+ here, potrzebny jest jeszcze brak gustu i zamiłowanie do bezbectwa.
Imo humor wlasnie pod taka podstarzala zlewaczala grazyne 45+ co nie kuma czaczy. Obejrzalem 2 odcinki, ale srednio 1 moment, gdzie wypuscilem powietrze nosem to troche slabo jak na komedie.
@Exil12 akurat w the office wlasnie 1 sezon byl
  • Odpowiedz
@WLADCA_MALP: The Office to był teatr cringeu - 90% scen to było wywołanie u widzą poczucia żenady i bardzo szybko się to nudzi. Pozostałe 10% nie uratuje serialu, tym bardziej jak ma trwać kilka sezonów.

W 1670 silą się na faktyczne żarty więc jest to na pewno inny rodzaj komedii, szybciej porównałabym to do polskich kabaretów albo filmików na YouTube typu abstrachuje. Bardzo gryzie się humor niskiego poziomu z całkiem
  • Odpowiedz
@T0pi5: 1 sezon The Office? Jest tak słaby, że po pierwszym sezonie to była duża szansa, że nie będzie żadnego kolejnego, bo był tak słaby.

I może akurat dla Ciebie był top, ale jest tutaj w zdecydowanej mniejszości, bo wraz z 8 i 9, jest określany jako najgorszy. I w sumie mogłoby go nie być, a serial mógłby się zaczynać od 2.
  • Odpowiedz
@WLADCA_MALP: byłoby ok jakby to zrobiło hbo albo canal plus

a tak wyszedł serial "fajny"

Największa beka z festiwalu lizania się po fiutach, że to serial dla inteligencji i jak cię nie śmieszy, to znaczy że jesteś januszem prowncjonalnym wąsaczem
  • Odpowiedz
@T0pi5: standupy też mogą być spoko, na Twitterze nie wiem kto się tym jara ale na fb na grupach filmowych opinie bardzo dobre. Jedyne gdzie opinie złe to wykop i komentarze na dużych profilach na fb od januszy xD
Ale oczywiście to problem serialu, wcale nie twój ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@a665321: z w miare swiezych seriali to bialy lotos. Jesli chodzi o ostatnie seriale to ogolnie slabo jest dzieki takim tworom jak 1670. Ostatnio sobie odwiezylem hozy doktorzy, chociaz jakos super sie nie zestarzal. Tak to family guya odpalan randomowe odcinki w wolnej chwili.
Dalej nikt mi nie dal przykladu zabawnej sceny z pierwszych 2 odcinków 1670 poza tym co wymieniłem xD
  • Odpowiedz
a tak z ciekawości, bez uszczypliwości- co uważasz za dobry serial/film komediowy?

@a665321: Pytanie nie do mnie ale najlepsze, imho:
1. Arrested Development (Sezony 1-3)
2. Seinfeld (od 3/4 Sezonu jest super)
  • Odpowiedz