Aktywne Wpisy
pavlucco +459
Dostałem takie info od koleżanki z Wrocławia.
Jakaś typiara zobaczyła faceta z nożem w przy pasie (w lesie!) i napędza paranoję.
Mimo, że ktoś ją wytlumaczył, że to bushcraftowiec youtuber i pewnie nagrywa 543 sposób na rozpalenie ognia to ta ponoć idzie w zawarte odpowiadając, że przecież niedawno był przypadek zabicia nożem przez youtubera (bez podania więcej szczegółów kto kogo).
Trzymajcie
Jakaś typiara zobaczyła faceta z nożem w przy pasie (w lesie!) i napędza paranoję.
Mimo, że ktoś ją wytlumaczył, że to bushcraftowiec youtuber i pewnie nagrywa 543 sposób na rozpalenie ognia to ta ponoć idzie w zawarte odpowiadając, że przecież niedawno był przypadek zabicia nożem przez youtubera (bez podania więcej szczegółów kto kogo).
Trzymajcie
źródło: 1000015808
Pobierz
Rainmaker97 +536
Amerykanizacja rynku pracy jest coraz bardziej zuchwała. Te gnoje z branży kurierskiej wprost już sugerują, że g---o płacą swoim pracownikom, więc aby ci zbytnio nie protestowali to całą odpowiedzialność zrzucają na klienta, a kuriera stawiają w roli żebraka liczącego na jałmużnę w postaci napiwku.
#antykapitalizm #januszebiznesu #kurier
#antykapitalizm #januszebiznesu #kurier
źródło: IMG_5963
Pobierz

@damienbudzik: gdzie wady? xD
ja mam poświęcać swoje życia na wychowania dziecka tylko dlatego, żeby dziecku jakiegoś mariusza czy aldonki było lżej kiedy zacznie zarabiać i płacić podatki? a takiego wała.
ogólnie to rodzice powinni mieć prawny obowiązek łożyć na swoje dziecko do końca życia, w końcu to była ich decyzja o zrobieniu sobie kaszojada, więc niech wezmą za niego odpowiedzialność
A kwestia 500+... to taki substytut drugiej pensji. Niestety sytuacja obecnie nie pozwala żeby utrzymać rodzinę z jednej pensji, dodatki jakoś pomagają kiedy partnerka lub partner zostają z dzieckiem w domu. W idealnym świecie zarobki szeregowego pracownika pozwoliłyby na spokojne życie dwójki ludzi z
Czyli tak jak Ty
@damienbudzik: egoizmem jest sprowadzanie drugiego człowieka na ten z-----y świat. Kiedyś ludzie robili sobie dzieci żeby mieć darmową siłę roboczą, a jakość wychowania i szacunek do indywidualnych przekonań i zdania praktycznie nie istniało. Teraz ludzie nie chcą być niewolnikami starszych pokoleń i nie chcą do tego zmuszać kolejnego pokolenia, plus to co wyżej - im ktoś inteligentniejszy i posiadający większą
Z tego co wiem to mężczyzna może posiadać dzieci od pierwszego wytrysku, więc jakoś od 12 roku życia jest możliwość potomstwa.
No chyba że… chcesz najpierw ułożyć sobie życie, skończyć szkołę, zyskać jakąś stabilność finansową, poznać partnerkę, ale taka z którą chciałbyś być, a nie pierwszą lepszą.
Ale wtedy to jesteś hipokrytą, że zarzucasz babom, że nie robią dzieci, bo słuchaj może w to nie uwierzysz,
@Tyrande: Ja mam 27 lat, nie uważam ani siebie ani Ciebie za starą. Tzn. odnośnie mnie to mam takie wrażenie, że to taki ostatni dzwonek i trzeba się przyłożyć do znalezienia kogoś z kim mógłbym założyć rodzinę. Niestety im starszy jestem tym mam mniej sensownych opcji. Zaczynam żałować, że dawniej
@damienbudzik: na której planecie?
Spoleczenstwa zachodnie zrobily sie po prostu zbyt wygodne. Gdy slysze o tym, ze "nie stac mnie na dziecko", to smiac mi sie chce. Szczegolnie w Polsce, gdzie:
- poród jest za free (a jeszcze niektórzy dostana Kosiniakowe)
-
@Wink: Tyle że to jest dalej oszustwo a warunki na świecie tego nie usprawiedliwiają.
@gokotgo: A to każdy musi mieć lepszą przyszłość niż rodzice? Jeśli tak - to kto wówczas będzie wykonywał te najprostsze, najmniej prestiżowe zawody?