Aktywne Wpisy
gejuszmapkt +428
#grubaimanlet
xd
xd
Polejmnie +61
W straży miejskiej zapracowani po pachy. To wszystko po to by obywatelom żyło się lepiej.
Jak taka osoba, może po pracy spojrzeć w lustro bez obrzydzenia?
#polska #prawo #strazmiejska
Jak taka osoba, może po pracy spojrzeć w lustro bez obrzydzenia?
#polska #prawo #strazmiejska
szukam pracy w korpo, coś z excelem. Myślałem, by nauczyć się pythona, ale nie wiem czy to nie będzie przerost formy nad treścią? Nie mam jakiejś konkretnej wizji co chciałbym robić, data science odpada bo trzeba mieć dobre wykształcenie techniczne, zresztą nie znam się na tym, jeśli chodzi o BI to wszędzie chcą co najmniej 2-3 lata komercyjnego expa, więc też morale do nauki opadły. Ogarniam jako tako excela (uczciwie pisząc, bo już miałem styczność z osobami z rzekomo bdb excelem co nie wiedziały jak formułę stworzyć czy nawet sformatować komórkę), mam podyplomowe z rachunkowości. Czego się nauczyć? Mógłbym podciągnąć się jeszcze z excela, ale co oprócz tego, by znaleźć robotę. Marzy mi się docelowo praca zdalna, albo chociaż hybrydowa.
#praca #pracbaza #excel #korposwiat #korpo
@Averte: są takie korposy gdzie niewiele wymagają, przyzwoicie płacą na początek, ale odwalasz ekstremalnie małpią bullshit job :-( i jak mama spyta co robisz w pracy to jest yyyy eeeee xD, bo
znasz trochę rachunkowość i dobrze excela, to ktoś kto zna dobrze rachunkowość i trochę excela mógłby z tobą mieć dobre efekty
Popatrz jeszcze nad zawodem analityka finansowego (w
@NieRozumiemIronii: mógłbyś mireczku podać jakieś konkretne przykłady takich korpo?