Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: ślub to żadna korzyść dla mężczyzny. Skąd będzie pewność że dziewczyna po ślubie nie zmieni się w roszczeniowego potwora i zniszczy Ci potem życie a jescsze będziesz.musial płacić alimenty
  • Odpowiedz
byłem w związku- niesamowite uczucie , wtedy tak naprawdę zaczynasz rozumieć co to szczęście

@Maxior99: trafiłeś fartem pewnie w dodatku w latach nauki kiedy związki wyglądają jeszcze inaczej. Teraz biadolisz i piszesz bajty (bo to twój bajt na 99%) z tęsknoty do jakiegoś wyidealizowanego świata którego przez chwilę miałeś okazję doświadczyć. Równie dobrze mógłbyś narzekać że już nigdy nie będziesz beztroskim gimbusem latającym za piłką.
  • Odpowiedz
to czeka cie samotność

@mirko_anonim: jaka samotnosc? mieszkasz w miescie, w miescie nie ma samotnosci, bezdomnosc predzej XD

samotnosc wolnego konia a nie kobyly do roboty chyba XD i to takiej czekajacej na rozwod XD

jeszcze dawaj o darze w postaci bombelka w czasach gdy dzieci maja wyj bane na rodzicow XD
  • Odpowiedz
@Maxior99: tak jakby milioner napisał że jak sobie pomyśli o normalnym życiu za średnią krajową to ma ochotę na magika tym czasem wielu żyje za jeszcze mniej i jakoś zyja
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
Anonim (nie OP): @twardy_kij: mieszkam w mieście 20 lat i jeszcze nikogo nie udało mi się poznać także bullshit ;) znajomości co najwyżej na 8h w pracy i elo. Chodzę na wydarzenia lokalne (targi, dni muzeów i inne) i jakoś nigdy nie poznałem.

· Akcje: Odpowiedz anonimowo ·
  • Odpowiedz
@Kopytnik_1:

Nie jest! To znaczy każdy ma inaczej i nie każdy odczuwa tak samo. Wielu facetów i kobiet żyje w samotności świadomie. Bez jedzenia i picia nie da się żyć. Bez drugiej osoby można. Poza tym jeszcze jedna ważna kwestia. U mnie samotność nie była świadomym wyborem, o którym wspominam wyżej w kontekście innych osób. Jestem sam nie z własnej woli. Ale zaadaptowałem się do tego. Pewnie niejeden facet
  • Odpowiedz
@Yakooo: tez takie p------y piszesz, slub zabezpieczeniem baby - tak oczywiscie
ale oboje starzeja sie tak samo a po 40 nic nie maja ze soba wspolnego
nikomu sie nie oplaca wchodzic w zwiazek na 15 lat a potem zyc ze soba z "wyboru"
o ile to jest swiadomy wybor a ci co ze soba sa ani nie sa swiadomi ani nie wiedza co to jest wybor
tepy plebs do roboty do glosowania na swoje
  • Odpowiedz
@Maxior99:

byłem w związku- niesamowite uczucie , wtedy tak naprawdę zaczynasz rozumieć co to szczęście

To jest mentalność heroinisty, co wie jak smakuje chemiczne niebo i bez tego sobie szczęścia nie wyobraża, śni o nim i myśli w każdej godzinie życia ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A prawda jest taka jak minie trochę czasu i uczucia zejdą, że było fajnie ale nie idealnie, wady były jak ze
  • Odpowiedz
@mirko_anonim kiedys presja spoleczna powodowala, ze kobiety naciskaly na swoich parterow i dochodzilo do ślubów. Obecnie, zwlaszcza w duzych miastach, konczy sie ta presja i kobietom az tak niezalezy. Do tego obrzydza sie perspektywe posiadania dzieci i obowiazki z tym zwiazane wiec wiele osob nie chce miec dzieci. Faceci jednoczesnie nadal mysla, ze po 40 mlode dziewczyny same beda sie im pchaly do lozka bo sie naogladali californication a pozniej przychodzi
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
Anonim (nie OP): Ogólnie się zgadzam, jak ktoś szybko sobie zaklepał fajną laskę i wziął ślub w młodym wieku, bo jak prześpisz wiek w którym normalni ludzie dobierają się w pary (tak jak ja) to potem jest p--------e i nie ma szansy znaleźć normalnej baby, pozostają tylko: skrajnie brzydkie, po kalejdoskopie kutasów lub samotne matki.

• Odpowiedz
@mirko_anonim ładnie cie poodklejalo opie dla hopa to przegryw soe hajtac nie mozesz sobie zycia ulozyc bez slubu ???? Jaki profit ma facet po slubie ktorego niema w dlugim zwiazku ??? Bo facetka to ma same korzysci od strzala
  • Odpowiedz
Dodatkowo im człowiek starszy tym bardziej ceni sobie spokój, stabilność nie chce radykalnych zmian.

Naprawdę żeby ktoś kto do 30 żył samotnie i ma spoko finanse chciał teraz się wiązać NA SIŁĘ z kobietą, byle jaką aby tylko była, brać z nią ślub i robić dzieciaka to ja nwm serio co trzeba mieć w głowie xd

@Dietetyq: i mysle ze tym stwierdzeniem mozemy zamknac temat
  • Odpowiedz