Wpis z mikrobloga

Tracisz pracę, opłacając wszystkie zobowiązania ile miesięcy jesteś w stanie przetrwać bez dochodu?

#programowanie #programista15k #pracait #programista25k #programista30k #programista20k

Tracisz pracę, opłacając wszystkie zobowiązania ile miesięcy jesteś w stanie przetrwać bez dochodu?

• do 3 mieś 23.0% (238)
  • do 6 mieś 15.7% (163)
  • rok 20.3% (210)
  • 2 lata 12.8% (132)
  • 3 lata 6.4% (66)
  • 4 lata 2.1% (22)
  • 5 lat 2.7% (28)
  • powyżej 5 lat 8.2% (85)
  • do końca życia 8.8% (91)

Oddanych głosów: 1035

• 46
czy jest to społecznie odpowiedzialny sposób zarobku

@smk666: ale dlaczego zwykłego szaraka ma obchodzić czy to jest społecznie odpowiedzialne? Wszyscy wokół mają gdzieś jakąkolwiek odpowiedzialność i zarabiają na czym się da. Nie warto mieć jakichś moralnych zasad, rodziny tym nie wykarmisz

dlatego nazywam ten sposób pozyskiwania środków nieetycznym bo żeruje na czyjejś krzywdzie, to taki rabunek w białych rękawiczkach.

No i znowu patrzysz na świat zbyt idealistycznie a poza tym się
o dziwo w większości programiści to dzbany które myślą, że złapały boga za nogi dlatego nie myślą o inwestowowaniu.

@Kupamilosci: ja mysle o inwestowaniu, ale kompletnie sie na tym nie znam, dlatego kisze pieniadze na koncie, a wydaje tylko troche wiecej niz kiedys (bardziej na zasadzie ze nie musze patrzec czy jest promocja na piers z kurczaka zeby ja kupic albo czy stac mnie w tym miesiacu zeby zjesc w restauracji
Prawda, tylko w obecnym świecie nie da się tego pogodzić z życiem w zgodzie z własnymi przekonaniami.

wychowania mojego syna,

@smk666: Piszesz o tym jak egoizm jest zły, a praktycznie w kazdym poscie mowisz o sobie: "moj syn", "moje przekonania". Nie sadzisz ze to dosc egoistyczne?
ja mysle o inwestowaniu, ale kompletnie sie na tym nie znam

@TomekABC123: to zacznij działać a nie tylko myśleć. Choćby kup obligacje skarbowe to 5 kliknięć i przynajmniej twoich pieniędzy nie zżera inflacja bo są takie indeksowane inflacją.

dlatego kisze pieniadze na koncie, a wydaje tylko troche wiecej niz kiedys (bardziej na zasadzie ze nie musze patrzec czy jest promocja na piers z kurczaka zeby ja kupic albo czy stac mnie