Wpis z mikrobloga

czy te wpisy na 4programmers to sa zarty czy serio ludzie w programowaniu po 8 miesiacach maja 11 k netto?

"33 lata, tylko matura, zawsze coś tam amatorsko grzebałem w kodzie ale nigdy komercyjnie. Dotychczas tylko c/c++ i mikrokontrolery, potem postanowiłem uczuć się Javy. 3 msc nauki własnej Java+spring oraz angular."

#programista15k #pracait
gharman - czy te wpisy na 4programmers to sa zarty czy serio ludzie w programowaniu p...

źródło: obraz_2023-09-09_170418130

Pobierz
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gharman: bzdury, mówię to jako człowiek z branży (Java / Scala) :)

Firmy nie dają podwyżek co trzy miesiące.
Nigdy nie widziałem u nikogo w CV tak częstych zmian pracy. Dwa razy zmienić pracę w ciągu ośmiu miesięcy? To jest ogromna czerwona flaga, bo to oznacza, że on w żadnej się nie zdążył nawet wdrożyć.
  • Odpowiedz
@cordianss: jestes na forum gdzie ludzie p------ą że algorytmy są nieprzydatne i nie powinno się o nie pytać na interview bo "sa już zaimplementowana w bibliotece standardowej" XDDD. Potem ci sami ludzie piszą że żeby 20k net+VAT mieć trzeba być seniorem z 5 letnim expem xD. Zaraz ci ktoś napisze że jesteś odklejony i żebyś oferty podeslal
  • Odpowiedz
@gharman: no tam regularnie co kilka wpisów ktoś wyskakuje z czymś takim, gdzie bez prawdziwego zaplecza(chociażby studia związane z it) łapie te prawie 15k jako junior

z drugiej strony randomy wrzucają wpisy że lekko udaje im się robić 4-5 etatów w 8-10h i mają te >100k miesięcznie,
a głupki w komentarzach jeszcze dopytują jak sobie radzą z nakładającymi spotkaniami czy ogólnie organizacją pracy xD
  • Odpowiedz
@gharman: Jak to w życiu. Jedni koloryzują i zmyślają. A ktoś inny może naprawdę tyle mieć. Jaki jest sens o tym dyskutować? Żaden. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@gharman: Zależy od firmy. Duże korpo jak Samsung, Intel, Nokia dają studentom po stażu około 11-12k brutto, czyli de facto sporo więcej, niż te marne 11k na b2b. Oczywiście są też januszeksy, które płacą mniej swoim seniorom.
  • Odpowiedz