Aktywne Wpisy
Verae +18
#gonciarz chyba tu jeszcze tego nie było na tym tagu
i w sumie nadal nie wiem, jakie tu są zarzuty i co takiego gonciu zrobił tej lasce, o której mowa na screenach.
i w sumie nadal nie wiem, jakie tu są zarzuty i co takiego gonciu zrobił tej lasce, o której mowa na screenach.
SmugglerFan +65
tymczasem rzeczywistość: jesteśmy top 2 pod względem czasu pracy (✌ ゚ ∀ ゚)
#nieruchomosci #gospodarka
@mickpl: a wystarczy pojechać na wakacje i pójść do tej samej knajpy rano i wieczorem. Zobaczysz wtedy 2 razy w ciągu dnia tego samego kelnera ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Oni już zarabiają na naszym poziomie, a ceny mają wyższe, więc nawet leniwy Grek musi pracować
@kamil_nie: w rankingu wyrabiania dupogodzin Grecy na pewno nie powinni być topką Europy XD
@dqdq1: to nie #!$%@?, ze niemiec w tym czasie wczesniej wstaje i madrzej rusza lopata. Tylko urodzil sie w lepszym miejscu i czasie.
w IT/CH masz godzinną siestę/niepłatną przerwę obiadową ludzie gniją w pracy 9-18.
W PL 8-16 z wlicoznymi jakimiś przerwami obiadowymi i sajonara.
@Flypho: w firmach it i nie tylko normalnie ludzie #!$%@?ą 9-18.
sklepy/restauracje to jak sobie grafik ułożą zależy gdzie ale często jest to jakiś self employed tak na prawdę czy
9-18, z dwugodzinną (albo i większą) przerwa koło 13 xD. Wiem, bo pracuje z Włochami.
Chodzi o kolonizację, o wspieranie swojego przemysłu a nie kupowanie obcych marek, o eksport dóbr poza granicę czyli w skrócie o POWIĘKSZANIE SWOJEJ GOSPODARKI.
Matematyka jest tu prosta. Im większy worek pieniędzy i im mniejsze społeczeństwo tym więcej jest pieniędzy do podziału.
Eksport powiększa worek a kupowanie obcych marek w obcym sklepie pomniejsza zasobność worka.
Oczywiście eksportować można towary ale też
jak obliczyć godziny pracy rolnika? Albo gdy prowadzisz np hotel który jest też twoim domem?