Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Już nie mam siły i mam wrażenie, ze jestem w kropce. Staram się zrzucić trochę kg i daje radę trzymać michę jakos 2 tyg, liczę wszystko z Fitatu (2.1k kcal, 160b, 60t, 210w przy 98kg), ale wystarczy, ze wypadnie jakieś spotkanie ze znajomymi czy wyjazd i ciężko mi wrócić do takiej rutyny… wtedy mam duże wyrzuty, wracają złe nawyki żywieniowe, „w głowie się wręcz biczuje” i po niecałym tyg wracam znów do liczenia i dobrej michy. I mam taka sinusoidę bez przerwy. Czuje się jak chomik w kołku, który nie może z niego wyjść. Te dwa tyg co jestem na dobrej diecie to przychodzi mi jakos bez większego wysiłku, potem nagle jest turbo kryzys i dzieje się co tamwyzej pisałem i znów powrót do spokojnej diety.

Nie wiem jak z tego wyjść, jak przerwać to błędne koło. Staram się tez ograniczyć mocno węgle tak do 150g ale to mi turbo ciężko idzie, widzę, ze jestem od nich uzależniony i tez nie mogę sobie z tym poradzić.

Macie jakieś rady? Kierować się do jakiegoś specjalisty? Jak tak to do jakiego? I może macie kogoś do polecenia?

#dieta #mirkokoksy #mikrokoksy #chudnijzwykopem

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: To nie trzymaj jakoś super michy na 100%, pozwalaj sobie na imprezkę ale za to dorzuć cardio: bieganie, rower, basen. Nie napisałeś nic jaką masz aktywność fizyczną. Ja wolę jeść co chce i więcej trenować.
Do posiłków dorzucaj warzywa aby zwiększyć ich objętość, najesz się, a kcali będzie mniej.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: dorzuc wiecej treningow albo zrob dluzszy po takim czasie przez jakis czas, tez bylem w takim miejscu jak Ty i niestety ciezko z tego wyjsc ale da sie, obecnie juz nie przestrzegam w ogole diety zadnej ale zdrowie troche polecialo
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Wszyscy jedzący tyle białka będziecie w przyszłości chorować na niewydolność nerek. Po co Ci tyle białka? Nadmiar i tak się na węgle zamieni. Jedz więcej tłuszczu.
  • Odpowiedz
@Echo225: 160g to nie jest problem. Są ludzie, którzy na masie jedzą 2x tyle i wtedy można się zastanawiać po co. 1,8 - 2g na 1 kg masy ciała brzmi spoko i wystarczy zarówno na redukcji jak i na masie.
  • Odpowiedz
@majkel88: No pewnie, że nie problem. Tylko życie jest długie, z czasem bierze się coraz więcej leków przeciwbólowych, nerki się starzeją samoistnie, nefrony szkliwieją... A i ryzyko, że chemię trzeba będzie brać że względu na nowotwór też jest niemałe, bo szacuje się że 1 na 4 osoby będzie chorować na jakiegoś raka. A wtedy co? Dializy. Nerki są dane raz na jedno życie. I albo się je szanuje albo nie.
  • Odpowiedz