Aktywne Wpisy
BiauekRemover +257
Ktoś z piewców pamięci złotej rybki może mi wyjaśnić dlaczego za Tuska było gorzej niż za PiSu? Nawet nie gorzej, źle po prostu, ja czasy ich kandydatury pamiętam jaki rozkwit firm i gospodarki a nie rekordy likwidacji i upadłości, o cenach nie wspominając
#wybory
#wybory
Adamfabiarz +41
Przypominam poprzednie rządy PO-PSL dla smarkaczy co nie znają / jeszcze się nie interesowali, oraz dla tych co zapomnieli:
1) Zarobki były niższe,
2) siła nabywcza średnich zarobków była niższa,
3) nie wspominając o płacy minimalnej poniżej granicy ubóstwa.
4) bezrobocie było znacznie wyższe
5) istniała republika kolesi - Platforma + zaprzyjaźnieni biznesmeni zgarniali całą śmietankę i większość wytworzonego PKB
6) jeśli chodziło o inwestycje gospodarcze lub poprawę warunków bytowych społwczeństwa to
1) Zarobki były niższe,
2) siła nabywcza średnich zarobków była niższa,
3) nie wspominając o płacy minimalnej poniżej granicy ubóstwa.
4) bezrobocie było znacznie wyższe
5) istniała republika kolesi - Platforma + zaprzyjaźnieni biznesmeni zgarniali całą śmietankę i większość wytworzonego PKB
6) jeśli chodziło o inwestycje gospodarcze lub poprawę warunków bytowych społwczeństwa to
#przemyslenia #takaprawda #niepopularnaopinia #antynatalizm #childfree #macierzynstwo #madki #tatacontent
A czemu niby tylko kobiety? Facetów to tak samo dotyczy.
@WielkiNos: wszystko, co przynosi wartość jest ciężkie. Spróbuj zrobić remont małej kawalerki i nie nabrać obrzydzenia do wysiłku na kilka tygodni.
@ciemnienie za mało się mówi o tej złej stronie. Ludzie powinni o tym wiedzieć i świadomie decydować czy chcą, a nie się im wmawia, że wszystko jest super i potem żałują albo mają poczucie, że są nienormalni, że ich rodzicielstwo nie cieszy.
Znam kobiety które jęczały jak im w pracy ciężko a potem zaszły w ciąże. I to właśnie te same kobiety jęczą jakie to #!$%@? jak ciężko z tym dzieckiem. A potem wracają do pracy i jeszcze gorzej.
Niektórzy ludzie specjalizują się w narzekaniu - najchętniej by robili nic i brali za to godziwe wynagrodzenie.
Bo kawalerka to nie jest żaden cud. Za to nowe życie w ogóle, a nowy człowiek w szczególe to już jest poza pojmowaniem, więc można mówić o cudzie.
Albo "kto rano wstaje, ten leje jak z cebra" i tysiąc jeden innych ludowych powiedzonek.
Wartość to ma wzięcie dziecka z domu dziecka i zajęcie się nim, a nie tworzenie nowego
Tylko jest to sprawa czasowa i mozna ja łagodzić, gdyby w proces wspomagania młodych rodziców chętniej włączyła sie rodzina, otoczenie. Teraz często jest tak, że młoda mamę zostawia sie sama sobie - chciala to ma
Na żywo absolutnie nigdy nie spotkałam się że zlym traktowaniem dziecka przez postronnych, wręcz odwrotnie zwykle wszyscy są mili i pomocni, brak nieuprzejmości.
Za to na mnie kobiecie i mamie wyzywał się personel medyczny oczywiście w publicznej placówce xd Więc moze
To nie jest żaden cud, ot osobnik homo sapiens spuszcza się w samicę (tak samo ja na przykład u świni - a jak wiadomo świnie nie są uważane za cud tylko #!$%@? się je obiad) i dalej już przy działaniu bezmózgich sił fizycznych dochodzi do połączenia komórek i dalszego podziału,