Wpis z mikrobloga

@Aerwin: krople na kolki, maści na dziąsła, czopki na gorączkę, gotowe (i do tego porządne) posiłki w proszkach, płynach, pastach, o rozmaitych smakach i w odpowiedzi na prawie każdą alergię.

No... ciężko jest. Nie to co gnieżdżenie się z noworodkiem w jednej izbie z trzema pokoleniami, kiszenie zasranych tetrówek w wiaderku z pokrywką i zapieranie poplamionych śpiochów w zimnej wodzie szarym mydłem.
  • Odpowiedz
jaką wartość przynosi dziecko?

@siurasek: a jaką wartość przynosi seks bez prokreacji? Namęczysz się, napocisz, a ile się trzeba nastarać, żeby kogoś "na ruchanie" sobie przysposobić. Bez sensu.
  • Odpowiedz
@WielkiNos Taaa posiadanie kaszojada który będzie 3 kulą u nogi najlepszy moment w życiu człowieka. Już większym szczęściem dla mnie będzie jak będę zarabiał tyle pieniędzy żebym mógł żyć na poziomie
  • Odpowiedz
@siurasek Ale nie robisz dziecka żeby mieć zwrot, to nie jest inwestycja a jesli tak ją traktujesz to bardzo słaba i niepewna o czym chyba kazdy wie. Robisz sobie dziecko żeby obdarować człowieka życiem i przy okazji samemu być szczęśliwszym człowiekiem.
  • Odpowiedz
Spróbuj zrobić remont małej kawalerki i nie nabrać obrzydzenia do wysiłku na kilka tygodni.

@wykopyrek: ja na odwrót. Po zrobieniu remontu miałem najbardziej produktywny okres w życiu i nie potrafiłem marnować czasu przy kompie xd
  • Odpowiedz
  • 7
bo macierzyństwo/rodzicielstwo ma dwa oblicza. Choć bywa trudno, to maluch serio to wszystko wynagradza i nie można sobie świata bez niego wyobrazic, tak ogromna jest to miłość. Z resztą to 'bywa trudno' to zwykle jest jakis etap i można go załagodzić, gdy wiecej osób angażuje się w pomoc w opiece.

@ciemnienie Ale zdaje się problemem jest, że nie wszystkim dziecko te trudy wynagradza i w związku z tym, są tacy co żałują.
  • Odpowiedz