Wpis z mikrobloga

Suchajcie gdybyście mieli do zarządzania kraj, który z powodu rozdawnictwa wpadł w hiperinflacje to co byście zrobili?

Bo ja mam taki pomysł, że poniósłbym pensję minimalną do poziomów średniej w gospodarce sprzed paru lat, obniżył stopy procentowe i zaczął ludziom rozdawać prawie darmowe kredyty.

#ekonomia #gospodarka #giedla #nieruchomosci #plan
  • 55
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mickpl: i właśnie dla tego w kraju przydaje się monarchia - przedstawiciele z długoterminowym przyszłościowo spojrzeniem na rozwój kraju i realizację celów na dalej niż "dowyborów". Chociaż w PL tego nie widzę
  • Odpowiedz
@Reanef:

i właśnie dla tego w kraju przydaje się monarchia - przedstawiciele z długoterminowym przyszłościowo spojrzeniem na rozwój kraju i realizację celów na dalej niż "dowyborów". Chociaż w PL tego nie widzę
  • Odpowiedz
@mickpl: możemy śmieszkować ale jak narazie orzełek się trzyma, chociaż miał już dawno pływać w kiblu (mam dolary po 5zl)
Ile razy miały być spadki nieruchów i licytacje kredyciarzy to nie zlicze xD
  • Odpowiedz
który z powodu rozdawnictwa wpadł w hiperinflacji

@mickpl: Polska nie wpadła w hiperinflację. A inflacja nie jest wywołana rozdawnictwem. Inflacja jest wywołana szokiem spowodowanym wzrostem cen surowców w wyniku wojnie na ukrainie i szokiem cenowym
Kraje w regionie wcale nie mają niższej inflacji dużo. Złotówka nie leci na pysk.

poniósłbym pensję minimalną do poziomów średniej w gospodarce sprzed
Jakovv - >który z powodu rozdawnictwa wpadł w hiperinflacji

@mickpl: Polska nie wpad...

źródło: FwPdA8nWwAU8IGg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Reanef: nie wiem czy sobie zdajesz sprawę ale mieszkasz (chyba) w kraju który się bardzo boleśnie przekonał o monarchii.
Zreszta dziś zaistnienie czegoś takiego nie ma szans, kilkudziesięcio milionowe państwa to nie plemiona w Afryce
  • Odpowiedz