Wpis z mikrobloga

PiS: Podwyższa minimalną do 4300, waloryzuje 500 plus na 800 plus, zatwierdza ustawę "antyprzemocową"
PO: Proponuje kredyty 0 % na kupno i remont mieszkania, 600 plus na wynajem, Babciowe 1500 zł
Problemy w mediach: MENTZEN ROZPIJA POLAKÓW BO ORGANIZUJE SPOTKANIE PRZY PIWIE. PROMOCJA ALKOHOLIZMU, REAL SHIT!!!!

#gospodarka #ekonomia #bekazpo #bekazpisu #bekazlewactwa #bekazpodludzi #heheszki #takaprawda #niebieskiepaski #polska #polityka
  • 113
ale ja nie przeinaczałem, przecież sam napisałeś, że jak PiS rozdaje to na marne, a jak PO to już cool

@podjad3k: nie, nie napisałem tak, masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem? xD
@aarahon: Jeśli chcesz głosować na PO rozumiem, twoje prawo, ale nie rób fikołków że gdy jedni dają 2% to rozdawnictwo a gdy drudzy dają 0% czyli jeszcze większe rozdawnictwo to nagle nazywasz to pomocą. Albo jedno i drugie nazywaj pomocą, albo jedno i drugie rozdawnictwem.
przecież kredyt 0% to gorsze rozdawnictwo niż 2% PISu

@WarwaraBasia: jak się pominie całe rozdawnictwo pisu i będzie ślepym na sołtysowe, wille, cpk, ostrołękę, dotacje dla fundacji zarządzanych przez wszelkiego typu aparatczyków, finansowanie TVP, zatrudnianie policji dla własnych celów to tak się może wydawać.

nie wierze ze można być aż takim głupim xDD

@Regaziatko: ty jednak tę głupotę osiągnęłeś, brawo ;)

ale nie rób fikołków że gdy jedni dają 2%
ale ja jestem przeciw tym kredytom... xD

@aarahon: dlatego gdzies w trakcie napisałem, że nie wiem czy tam nie poszedl sarkazm id ciebie, i że trudno obecnie czasami wyłapać sarkazm.
@Gozd: to że mówię co PO chce tymi kredytami zrobić to nie znaczy że jestem za nimi, jestem przeciwko nim. Co nie oznacza że PO, jako partii nie poprę.
tyle że ja tak nie robię ¯\(ツ)/¯

@aarahon: Właśnie robisz :)
Od tego zaczął się wpis OPa:

PiS: Podwyższa minimalną do 4300, waloryzuje 500 plus na 800 plus, zatwierdza ustawę "antyprzemocową"

PO: Proponuje kredyty 0 % na kupno i remont mieszkania, 600 plus na wynajem, Babciowe 1500 zł

a ty potem: pis rozdaje, po pomaga, własny kąt bla bla bla

To rozumiem że odnosisz się do wypowiedzi OPa, a ty nagle
to że mówię co PO chce tymi kredytami zrobić to nie znaczy że jestem za nimi, jestem przeciwko nim.

@aarahon: mam podobnie. Parę razy zdazylo mi się, że broniłem pisowca. Jak prawda byla po jego stronie to czułem, że trzeba.
A jak się wypowiadam to pisze co myślę.

Co nie oznacza że PO, jako partii nie poprę.

@aarahon: i dobrze. Oby wybor byl zgodny z Twoim sumieniem. I potrafię zrozumieć
To rozumiem że odnosisz się do wypowiedzi OPa, a ty nagle mi wyskakujesz z villa, ostrołęka itp.

@WarwaraBasia: odniosłem się do wypowiedzi opa i całości działań obu partii ;)

Pelowcy

@Desire22: nie wiem co to pelowiec i umiem porozumiewać się językiem polskim bez używania obcojęzycznych słów ;)