Wpis z mikrobloga

Mirki, pomozcie bo o*pieje. chce sobie zakupic #gravel . Glowny cel to #bikepacking w wersji light ( glownie spiowor, kilka ubran, troche wody i moze jakas plachta). Jest tyle marek rowerów , ze ciezko jest mi zdecydowac. Moj budzet to tak ok 8k. Najwazniejsza dla mnie jest wygoda, bo dziennie chce jezdzic ok 200km i tak przez np 10 dni. wiec raczej pozycja prosta niz pochylona. Poleciccie jakas konkretna marke na ktora patrzec? Jakie sa najlepsze dla bickepackingu( chcialbym zamontowac 1 bagaznik z tylu)? Na chwila obecna chyba wezme ten rower #merida z promki hiszpanskiej za ok 7.6k czy moze jest cos lepszego w tej cenie? POMOCY. W zalaczniku podaje swoje wymiary.
#rower #rowery
ChlopoRobotnik2137 - Mirki, pomozcie bo o*pieje. chce sobie zakupic #gravel . Glowny ...

źródło: bike

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ChlopoRobotnik2137: Merida jest wygodna ale tutaj jest nieco gorzej montażem bagażników. Z tyłu bez kombinowania nie zamocujesz standardowego. Mają miejsce tylko na jedna śrubę taka jak do montażu błotnika. Chyba są jakies dedykowane metody ale zintegrowane z błotnikiem :/
Z przodu w ogóle się nie da - to są tylko punkty montażowe na bidony.
Wygodny i z możliwością montażu wszystkiego jest Marin four corners ale to jest rower z dość
  • Odpowiedz
@ChlopoRobotnik2137: wiem że do meridy można zastosować jakiś adapter by przykręcić zwykły bagażnik. Ale to wszystko co wiem - głębszy research co to za adapter zostawiam już tobie :)
Gdzieś na YT na kanale (chyba) mikro przygody kilka lat temu coś na ten temat było.
  • Odpowiedz
@RozowaWkolorachTeczy: zdecydowalem kupic jednak jakis tanszy rower trekingowy, tak do 3k. Wstepnie bedzie to Merida Freeway 9200 Disc Man, albo mozliwe ze jakas uzywka jak sie trafi w lokalnym sklepiku. Bo potrzebuje na wyprawe, gdzie nie chce sie bac zostawic roweru np na pol dnia w jakims miescie czy nad morzem. A przy gravelu za 7k stresowalbym sie ze ukradna. Chociaz troche mi szkoda, ze nie bedzie to gravel
  • Odpowiedz