Wpis z mikrobloga

Z żoną próbujemy już ósmy miesiąc

@smk666: dopiero po 12 miesiącach można uznać, że jest problem, większość lekarzy Ci to powie. Nam z różową też zaskoczyło dopiero po 10 miesiącach. Nie ma co się poddawać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: @drogba90 Ja z moją byłą przez rok wyjmowałem po prostu kutasa przed finiszem i spuszczałem się na zewnątrz, zero antykoncepcji i szczęśliwie nie mamy dzieci. Płaciłbym alimenty teraz albo był z nią dalej i z---------ł na roszczeniową księżniczkę i bachora xd

Ona nie chciał tabletek (bo szkodliwe dla zdrowia), ja nie chciałem gumy (bo nie lubie), to finalnie robiliśmy to bez żadnego zabezpieczenia
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Antykoncepcja hormonalna sprawia że kobiety się robią grube, trzymają wodę w organizmie i ogólnie zmieniają kształt. Nie wszystkie oczywiście, bo jeśli się regularnie uprawia sport i trzyma diety to nadal można ładnie wyglądać. Ale większość różowych to leniwe krowy, które wolą zamówić żarcie z Maka i włączyć Netflixa i tyle. Nie każdy facet lubi gumki, ja na przykład wolę bez bo guma redukuje uczucia. Zostaje kalendarzyk i tyle. Ale
  • Odpowiedz
  • 1
(oboje jesteśmy przebadani, zdrowi i sprawni)

@smk666:

Bo macie za dużą presję.
<Dowód anegdotyczny
  • Odpowiedz
Bo macie za dużą presję.

@Jin:
A to, to na pewno. Kupujemy dom w innej części kraju (nie mogliśmy tego odłożyć, bo po 2 latach szukania w trzech województwach trafił się jedyny, który nam pasuje i mieści się w budżecie) i jednym z kryteriów wyprowadzki na stałe jest L4/macierzyński różowej, ja pracuję zdalnie. Owszem, mogłaby najpierw zmienić pracę, nawet "czeka" na nią stanowisko na dość niszowej posadzie związanej z wykształceniem
  • Odpowiedz
@jiddlo: Czytałem, to, że mogą wystąpić, nie znaczy, że wystąpią na 100% z resztą z tego co wiem podczas terapii hormonalnej wykonuje się badania kontrolne, czy nie zaszły żadne negatywne zmiany w organizmie. Z wagą to też nie jest tak, że nie jesz, a sama rośnie, bo bez dostarczania większej ilości kalorii nie ma szans, że przytyjesz tu jest tak samo jak z niektórymi lekami psychiatrycznymi, można przybrać na wadze,
  • Odpowiedz
@smk666: badać się i nie tracić czasu. U kobiety tarczyca jako punkt pierwszy
Poza tym do takich spraw trzeba podejść na spokojnie, bez spiny i wyliczanek. Odpuścicie i wtedy się uda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Glikol_Propylenowy: po pierwsze, przyjmowanie czystych hormonów może zaburzyć naturalne ścieżki ich wytwarzania. Po drugie badania podczas przyjmowania anty ograniczają się często do prób wątrobowych i ew markerów krzepnięcia - nie pokażą problemów z hormonami, które pojawiają się po odstawieniu. Po trzecie problem z łaknieniem to też jest problem hormonalny i nie jest to wcale łatwe w ogarnięciu - przeżyłam to i chodzenie głodnym 24/7 jest mega słabe. To nie tak,
  • Odpowiedz
Szczególnie, że szanse na ciążę po jednorazowym "incydencie" są porównywalne z trafieniem > 100 zł w zdrapce lotto. Z żoną próbujemy już ósmy miesiąc, praktykując przez 10 dni w miesiącu w okolicach dni płodnych codzienne zalewanie formy i nic (oboje jesteśmy przebadani, zdrowi i sprawni).

@smk666: Żona pewnie po 30, co? Właśnie odkrywasz że pociąg do młodych kobiet to nie jest kwestia sentymentów tylko biologiczna. Kobieta po 30 roku życia
  • Odpowiedz