Wpis z mikrobloga

Ludzie się dziwią, że wolę jeździć na urlop samemu i nie chce nikogo zabierać, a to przecież raźniej. No to pojechałem dla odmiany w grupie kilkuosobowej. Wyjście z hotelu o 13, bo dopiero wtedy wszystkim udało się zebrać. Nikt nie wie, co chce zwiedzać, co chce zjeść, kiedy co jest otwarte. Łażenie bez celu po mieście. Na dokładkę dwie psiapsiółki już się pożarły i jedna wyjechała po dwóch dniach, nikomu nie mówiąc.
#podroze #rozowepaski
  • 73
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Clermont: Podrózowanie samemu jest super, ale ja bardzo lubię jeździć długie trasy samochodem więc staram się jednak z kimś, by te koszty były niższe. Tyle że to są tylko osoby o podobnych upodobaniach i plan jest szczegółowo ustalony.
  • Odpowiedz
najgorzej jechać z więcej niż 1 osobą w góry. Tego już boli noga, ten nie ma siły, ten się boi deszczu, ten już głodny i chce wracać itd.

@WielkiNos: Byłem raz z drugą parą, nigdy więcej. Pierwsze wzięli nocleg w Białce, dobra, bierzemy też, żeby mieć blisko do siebie. Nie sprawdziłem, że od Białki do szlaków jest j----e 50 min samochodem w jedną stronę, czyli dziennie traciliśmy prawie 2h na
  • Odpowiedz
@zasadzka01: a mi własnie zwiedzanie samemu sie najbardziej podoba. Zwiedzam co chcę, spedzam przy zabytkach tyle czasu ile chcę. Jak mam ochote to ide zjeść, jak nie to nie. Nie jestem uzalezniony od widzimisie nikogo i tekstow typu to nudne, tam nie chce, chce odpocząć
  • Odpowiedz
  • 0
@pablohini Taki był plan, ale powiedzieli: "Nie no, Anon, jedziemy razem, chyba się nie rozdzielisz i nie pójdziesz samemu". Ponieważ już byłem kiedyś w tym mieście w pojedynkę, więc uznałem, że mogę się trochę dopasować, bo już nie mam żadnych punktów must see. A skończyło się i tak, że nie mieli żadnych alternatyw dla moich pomysłów.
  • Odpowiedz
Poza tym że jesteś tam sam i nie masz żadnego towarzystwa XD

@dzikop: To jest smutne nieco, bo nie masz zbytnio z kim dzielic sie doznaniami. Niemniej byłem już kilka razy solo i jest spoko poza powyższym i większym kosztem per osoba. Generalnie byłem już na urlopach ze znajomymi i spoko jest jechać większą grupą, ale najgorzej jest jechać na dwie pary, mimo że tych ludzi na co dzień lubię,
  • Odpowiedz