Z wiadomych przyczyn (aluminium jest kruche) założyłem stalowe felgi 16' i opony pasujące obwodem do poprzednich (było 205/50 R17, teraz 205/55 R16). Pomalowałem farbą hammerite na biało, co sądzicie? Mi się strasznie podoba połączenie niebieskiego z białym. Chciałem nawiązać do stylu WRC z lat 90. Prowadzi się słabo- czuć, że pływa na gumie, może nie jak łódka ale kajak na pewno. Przynajmniej przez progi zwalniające jedzie się z dwukrotnie większą prędkością. Żona pewnie też będzie zadowolona- znikła precyzja prowadzenia, więc auto 'więcej wybacza'. Jej dojazd do pracy jest szalenie ważniejszy, niż moja nocna rundka raz na tydzień wkoło komina. Elo #motoryzacja #bmw #nightdrive #daily
@ultimatebadass: Powiem krótko- ma po drodze 3 ronda. Samo ruszanie na skręcie w tylnonapędowym ma opanowane, gorzej jak założy buty z inną wysokością obcasa i jej się depnie niechcący. Dzięki temu, jak tysiące innych nieszczęśników na OLX, mam do sprzedania dwie felgi BMW XD
@LudzieToDebile: felgi ogólnie się maluje, tak samo jak nadwozia. Są zakłady które specjalizują się w renowacji felg, zazwyczaj jest to przywracanie do fabryki po startych rantach, rzadziej malowanie całych. No ale to dość powszechna wiedza
@siemawpadajdomejkuchni: obecnie mam 18 na 35 i 30, jest miękko. Co innego było na 19 i profilu 30, tu zdarzyło mi się by felga pękła na dziurach/progach. Ale to dużo zależy od auta i zawiasu. Te same 19 które w e92 są betonem na niskim profilu, już w f32 są komfortowe tylko dalej trzeba uważać
@Landmark: ale to bardziej typu chodzenie w crocksach, niż fajnym garniturze. Ja zimą jeżdżę na takich i myślę że już prędzej to się wyróżnia wśród stalówek a nie odwrotnie ( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡°͜ʖ͡°)ʖ͡°) ͡°)
#motoryzacja #bmw #nightdrive #daily
źródło: 6f27a913-54c3-4568-a2ce-e434b420dde9
PobierzTak, wjechałem na krawężnik z pełną świadomością, że nadkole będzie niżej :P
Tradycji stało się zadość- w pierwszym Uno pomalowałem szprajem kołpaki na czerwono xD
Tymczasem moje 18” na profilu 40’
Jak nie zwolnię do 5km/h to plomby z kłów lecą xd
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz@siemawpadajdomejkuchni: Oż Ty jego j----a mać xD
"low is a lifestyle"
źródło: image
PobierzTo się już nie będę j---ł z obdzieraniem i malowaniem i walnę takie kołpaki
link
Raczej do byłego białego :P
Dopóki białe, to kołpaki zbędne.
Ale jeśli tobie się podoba, to co mi do tego
@Landmark: tyle sezonów za mną, a jeszcze nigdy nie jeździłem zimą na stali. To już chyba nie te czasy.
Wygląda to średnio, jeśli już malować to na czarne by się mniej rzucało w oczy a nie bardziej
@LudzieToDebile: felgi ogólnie się maluje, tak samo jak nadwozia. Są zakłady które specjalizują się w renowacji felg, zazwyczaj jest to przywracanie do fabryki po startych rantach, rzadziej malowanie całych. No ale to dość powszechna wiedza
@siemawpadajdomejkuchni: obecnie mam 18 na 35 i 30, jest miękko. Co innego było na 19 i profilu 30, tu zdarzyło mi się by felga pękła na dziurach/progach. Ale to dużo zależy od auta i zawiasu. Te same 19 które w e92 są betonem na niskim profilu, już w f32 są komfortowe tylko dalej trzeba uważać
@Landmark: ale to bardziej typu chodzenie w crocksach, niż fajnym garniturze. Ja zimą jeżdżę na takich i myślę że już prędzej to się wyróżnia wśród stalówek a nie odwrotnie ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
źródło: comment_1613929887jd2XPuINLO3kmd7XECB8T9
Pobierz