Aktywne Wpisy

darknightttt +40
Kończę właśnie związek bo mam dość. Jak nie posprzątałam to jest syf. Jak powiem, że jest syf to ogarnie np kuchnię a reszty nie widzi. Od jakiegoś czasu wycofuje się ze sprzątania, olewam jak i on i mam wrażenie, że jemu bałagan nie sprawia problemu. Mi ogromny. To samo z gotowaniem. Jak nie ugotuję to najwyżej będzie „zamówmy coś”. Wolę uporządkowane życie.
A największy hit to teksty zmieniłaś się, nie uśmiechasz się.
A największy hit to teksty zmieniłaś się, nie uśmiechasz się.

dzony77 +189

Moje pytanie jak do tego doszliście? Ile mieliście expa przy pierwszym kontrakcie? W czym robicie i jaki stack? Jak złapaliście sam kontakt z firmą/firmami? Oraz czy uważacie, że macie lepszego technicznego skilla niż przeciętny polski programista/cokolwiek czy po prostu jesteście bardziej obrotni lub macie lepszy angielski?
W polskich firmach to te 30-40k na B2B to jednak realistycznie sufit się wydaje i to dla ludzi z 10 lat+ expa. Staram się zrozumieć jako niespełna roczny mid #programista15k jak to się dzieje, że pewna mniejszość się na to załapuje, ale większość siedzi w tych polskich firemkach lub oddziałach korpo i myśli, że to bujdy z Wykopu.
#pracait #pracbaza
Komentarz usunięty przez autora
@smieszek321: i potem ja po drugiej stronie na rekrutacjach muszę takich tłuków mielić jak w maszynce. 90% odpada.
A żeby napisać coś w temacie. To liczą się skille miękkie. I abstrakcyjne myślenie.
Jak to masz to prędzej czy później ogarniesz
Poza tym trzeba duzo dynaminy i soft skilli ktorych 99% nie ma.
No i duzo latwiej znalezc kontrakt bedac freelancerem z wszechstronnym doswiadczeniem niz klepaczem ktory jedyne co potrafi to byc trybikiem od taskow w teamie. Takich jest na peczki.
@markier: no i zostaje ten 10%, któremu się udaje i zarabia
Czy cos pominalem?
@BreathDeath @Panie_Milordzie @Jaslanin @kooolega @widme @wpiot @smieszek321 @Oskariat
Dwa, soft skille, ale to nie tylko w pracy #
@ElMatadore: Raczej 5 lat expa w pl, dla ogarniętej osoby przy 10 latach expa to kwoty rzędu 50k.
Dedukuję, napisałem wcześniej już jakie firmy tyle płacą, ale najwidoczniej nie przeczytałeś że zrozumieniem