Wpis z mikrobloga

Na Wykopie jest ostatnio mega popularny blog "Głos pokolenia 90". Jego autor wpisuje się w środowisko przegrywów i opisuje rzekomo koszmarny krajobraz rynku matrymonialnego dla młodych mężczyzn w Polsce. Niestety, dopuszcza się wielu manipulacji (nie mnie oceniać, czy celowo, czy przypadkowo) lub wręcz kłamstw. Napisałem więc krótką notkę o tym, jak faktycznie wygląda ten rynek. Zachęcam do przeczytania tutaj: https://kartografiaekstremalna.substack.com/p/incele-przegryw-i-manosfera-a-sprawa

Jest też i wykopalisko: https://wykop.pl/link/7078041/nie-wierz-we-wszystko-co-przeczytasz-na-tagu-przegryw

Kilka statystyk:
-- około połowa różnicy między liczbą kawalerów i panien w Polsce wynika po prostu z tego, że mężczyźni są średnio o 2 lata starsi w momencie wstępowania w związek małżeński od kobiet
-- nie ma żadnego wpływu "murzyńskich knag" na brak młodych kobiet dla polskich mężczyzn - wręcz w 2021 roku (najnowsze dostępne dane) więcej młodych Polaków poślubiło cudzoziemkę niż Polek cudzoziemca (a liczby są i tak bardzo małe - po około 2,5 tys. małżeństw wobec ponad 166 tys. ogółem)
-- dzisiejsi nastolatkowie nie mają się czym przejmować - dla nich kobiet będzie więcej, niż jest ich

Nie znaczy to, że młodzi mężczyźni mają na rynku matrymonialnym miód i mleko. Ale między "w świętokrzyskim jest 46% więcej młodych kawalerów niż panien" a faktycznym "raczej 10% jak już" jest jednak wielka różnica.

Dodałem też kilka linków do blogów i podkastów, które pozwalają trzeźwiej spojrzeć na "prawdy" prawione na hasztagu #przegryw

#gruparatowaniapoziomu #blackpill #przegryw #zwiazki #niebieskiepaski #demografia #tinder
kartografiaekstremalna - Na Wykopie jest ostatnio mega popularny blog "Głos pokolenia...

źródło: https%3A%2F%2Fsubstack-post-media.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F3bc22650-281e-46bb-8f71-6e85a4303983_1164x617

Pobierz
  • 36
zamiast spełnienia podstawowych potrzeb jakimi są akceptacja i prokreacja możesz sobie pójść w niedziele do babci, to na pewno załatwi sprawę xDDD

@czescmampytanie: Akceptację można znaleźć nie tylko u płci pięknej, o czym właśnie był ten cały akapit (nie tylko babcia). A mężczyźni z pasjami, poukładanym życiem rodzinnym i znajomymi są dla kobiet o niebo bardziej atrakcyjni niż tacy, którzy się nad sobą użalają.
na moje to typowo typowy brak zrozumienia, że brak spełnienia podstawowych potrzeb jak ta odrobina bliskości i wsparcia drugiej osoby może być degenerująca dla wszystkich pozostałych sfer życia, człowiek to jednak społeczny zwierzak i jednak większość naturalnie chciałaby mieć kogoś z kim mogłaby się związać

i nie działa tak, że da się jedne potrzeby zastąpić innymi, zajawka na kolekcjonowanie znaczków nijak nie zniweluje czyjegoś poczucia samotności, to już szybciej samotność zabije chęć
Jeśli twoje życie wygląda tak, że idziesz rano do pracy, a po południu swipe'ujesz na Tinderze, to ani nie jest to zdrowe, ani nie pomoże ci to w znalezieniu partnerki.

@kartografiaekstremalna: xd
W znalezieniu partnerki pomagają rzeczy, które są związane bezpośrednio z szukaniem partnerki - czyli szukanie na tinderze, łażenie po klubach, barach, słynne wychodzenie do ludzi (ale w miejsca gdzie będą jakiekolwiek laski) - a nie zbieranie znaczków czy jazda
W znalezieniu partnerki pomagają rzeczy, które są związane bezpośrednio z szukaniem partnerki - czyli szukanie na tinderze, łażenie po klubach, barach, słynne wychodzenie do ludzi (ale w miejsca gdzie będą jakiekolwiek laski) - a nie zbieranie znaczków czy jazda na rowerze.

@TomekABC123: Zapytam może tak. Dajmy na to, że zmatchowałeś z super laską. Czym ją zainteresujesz i o czym z nią będziesz rozmawiał jeśli nie masz żadnych hobby, a w twoim
@kartografiaekstremalna:

Zapytam może tak. Dajmy na to, że zmatchowałeś z super laską. Czym ją zainteresujesz i o czym z nią będziesz rozmawiał jeśli nie masz żadnych hobby, a w twoim życiu nie dzieje się nic poza szukaniem laski na tinderze albo w klubie?

Jesli zmatchowalo mnie z super laską, tzn ze mam ryj co najmniej 8/10, albo 190cm wzrostu w opisie. Czekam az zaprosi mnie na kawe, albo napisze do niej
Jesli zmatchowalo mnie z super laską, tzn ze mam ryj co najmniej 8/10, albo 190cm wzrostu w opisie. Czekam az zaprosi mnie na kawe, albo napisze do niej "hej, moze skoczymy na kawe/wino?" Troche small talku i nastepnego dnia siedzę z nią w kawiarni, a przy korzystnym obrocie spraw budzimy sie rano razem bez ubrań.

@TomekABC123: Aha, no czyli ty nie szukasz dziewczyny, żeby stworzyć rodzinę, tylko żeby zar*chać. Więc nie
byłem.

Zostałem wyśmiany.

Opisałem to tutaj: https://www.znanylekarz.pl/ewa-latek/psycholog-psychoterapeuta/krakow

druga opinia od góry.

@sqlserver: przykro mi, że cię to spotkało (chociaż biorąc pod uwagę, że wszystkie inne opinie, także od mężczyzn, są pozytywne, może jednak jej nie zrozumiałeś?), ale jeszcze bardziej przykre jest to, że poszedłeś raz, zraziłeś się i zrezygnowałeś. Jak uczyłeś się matematyki i ci jakieś zadanie nie wyszło to też się poddałeś?
@kartografiaekstremalna: co xd
Nie potrafisz odniesc sie do tego co napisalem i wrzucasz jakies nedzne ad personam.
Odpisalem ci tylko na hipotetyczna sytuacje, ktora sam zaproponowales

Zapytam może tak. Dajmy na to, że zmatchowałeś z super laską

I gdzie ja na cokolwiek narzekam?

Napiszesz cos sensownego odnosnie tego co napisalem czy znowu sobie cos wymyslisz, ewentualnie napiszesz ze nie masz ochoty dyskutowac, przyznajac sie tym samym do braku argumentow?
Jeśli twoje życie wygląda tak, że idziesz rano do pracy, a po południu swipe'ujesz na Tinderze, to ani nie jest to zdrowe, ani nie pomoże ci to w znalezieniu partnerki. Załóżmy nawet, że z jakąś #!$%@? i co wtedy? Jak pociągniesz konwersację, skoro twoje życie jest puste?

@kartografiaekstremalna: XD
znowu te głupoty o pasjach. Jakieś 80% kolesi nie ma żadnych pasji poza wakacjami all-inlusive, klubami, netflixem, grami i jakąś tam pracą