Wpis z mikrobloga

@Aokx: wykopki jak zwykle syndrom oblezonej twierdzy... w rzeczywistosci jest wrecz odwrotnie - "jeśli zdradzę chłopa to zabierze połowe mieszkania, bede sie sama musiała zajmować gowniakiem, ex nic mi nie pomoze, wysle 300 zł miesiecznie przez 15 lat, a cały moj dochod i oszczednosci pojdzie na kalafiora"
jeśli chłop zdradzi mnie to tak samo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Aokx: niestety ale w tym kraju mężczyzna przekraczając próg sali sądowej jest na przegranej pozycji.
A jeśli sprawa dotyczy dzieci to wyrok jest z góry rozstrzygnięty na jego niekorzyść
  • Odpowiedz
@Aokx: w teorii to działa tak że sąd rozstrzyga co jest lepsze dla dziecka. W praktyce więc tak. Zwłaszcza że to potem idzie jak kula śnieżna. Płacisz alimenty to ciężej bys miał mieszkanie z pokojem dla dziecka, wyższym standardem od matki itd. mniej czasu spędzasz z dzieckiem to i więź słabnie.
  • Odpowiedz
@Aokx: Dlatego małżeństwa są coraz mnie popularne wśród facetów. Bilans potencjalnych zysków i strat wypada najczęściej słabo.
  • Odpowiedz
@Aokx: Nie tak to nie działa, orzeczenie o winie żony po prostu jest rzadsze niż o winie męża.
Wiem że dla wykopków to abstrakcja ale są byłe małżeństwa gdzie żona musi płacić na męża.
@weezyxboss: Oczywiście a wina to oczywiście kobiet a nie jakiś 90% byłych meżów które nawet o te prawa się nie stara.
  • Odpowiedz