Wpis z mikrobloga

Musze powiedzieć szczerze że jak się przesiadałem z Androida na iPhona to nie miałem tego efektu wow , ale jak teraz się przesiadłem z laptopa z Windowsem na MacBooka air m2 to kopara mi opada , p------y sprzet i ta bateria chyba z 15 godzin mi wytrzymał ostatnio , człowiek całe życie się męczył na Windowsie a tu takie cudo za śmieszne pieniądze .
#macbook #apple #macos
mafi20 - Musze powiedzieć szczerze że jak się przesiadałem z Androida na iPhona to ni...

źródło: 8355

Pobierz
  • 186
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mafi20: kopara Ci opadnie jak wrocisz i "nagle" odkryjesz sprzety na windowse ktore wytrzymuja po 20h xD. Ale zeby nie bylo gratuluje sprzetu ktory nie jest wart tych piniedzy xD (i pewnie w ratach).
  • Odpowiedz
@Katiee: @helghast koledzy pod kamieniem zyja i nie specjalnie zorientowani? No nie dziwi mnie to xD.

Lenovo Yoga 9i 2-in-1 Aura Edition 25 h 45 m
HP OmniBook X 14 25 h 12 m
Microsoft Surface Laptop (13 inch) 24 h 20 m
Asus Zenbook A14 24
  • Odpowiedz
@2Girls_1Cup: i to mają być porównywalne z maczkiem sprzęty? Plastikowe g---o, w najlepszym razie o połowę wolniejsze, ale za to (lenovo) droższe niż macbook XD

Jeszcze ten snapdragon na windowsie, tutaj to papaj nie tylko macha ale i śpiewa i tańczy. Może paint zadziała, a może nawet notatnik ale nie ten najnowszy XDD
  • Odpowiedz
@assninja: też zwróciłam uwage na snapdragona, chyba ten lenovo ma tylko intela. Pytanie jak te snapdragony mają się do wydajności tej M2. Niby jedno i drugie to ARM, ale windows jest tworzony myślą jednak o x64, a macOS jest skrojony pod specyfikacje apple ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
Nawet prosta droga do instalacji i działającego linuxa byłaby spoko.

@glos_zenady: po co konkretnie ci Linux na macos? U mnie w korpo gdzie pracuje 6k osób wszyscy programiści siedzą na macos i nigdy nie słyszałem żeby czegoś literalnie nie dało się zrobić bo to mac.

Jedyny minus jaki mi przychodzi do głowy to wymóg kompilacji rzeczy na ARM ale to kwestia hardware a nie systemu operacyjnego i na Linux byłby
  • Odpowiedz
@Morf: nie chodzi o to, że jest ograniczony, ale tylko dla własnej wygody. Pracuję równolegle na wszystkich trzech systemach i najmniej przyjemne przeżycie to jest na maku jeśli musisz coś porobić z plikami albo kwestia samych skrótów klawiszowych całkowicie z inną filozofią, jak na pozostałych systemach.
  • Odpowiedz
Nawet prosta droga do instalacji i działającego linuxa byłaby spoko

@glos_zenady: na c--j ci Linux jak MacOS jest też unixem i działa tam wszystko i znacznie lepiej niż na linuxach xD
  • Odpowiedz