Aktywne Wpisy
ogolnie to zabawna historia, z ktorej mozna sporo wyciagnac, stwierdzilem, ze skoro wszystko stracilem, pewnie nie wroce do starych zajec tak szybko, wiec zdecydowalem ze napisze o tym ksiazke o gang stalkingu, bedzie duzo o klamstwie, metodach manipulacji, epidmii narcyzmu, naiwnosci, moralnosci, roli religii, o grach("ze powoduja agresje?" yy nie, o pozytywnym wplywie gier mmorpg na mezczyzn zmagajacych sie z depresja), i wiele innych moze cos wrzuce tu jak zdaze.
niektore motywy
niektore motywy
varsaviak +109
zdarzyło się gdzieś po drodze, że mieszkałem w #australia no i tam jest taka skała - Uluru. całkiem znana, w każdym razie ja znam od podstawówki. ale do rzeczy - pojechaliśmy sobie na kilkudniowego tripa w szeroko pojęte 'okolice' (szeroko na kilkaset kilometrów). w wigilię zajeżdżamy na miejsce. Uluru cacy, słoneczko, w grudniu nie padało od 50 lat, tak ze 35 na plusie, skwarno że hej.
no i obok jest druga skała,
no i obok jest druga skała,
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Zrobię trochę #gorzkiezale bo mam taką potrzebę.
Mianowicie, pierwsza rzecz, to pokłóciłem się z narzeczoną i związek wisi na włosku.
Druga rzecz, która mnie dobiła to praca.
Jakiś czas temu, dostałem ofertę pracy jak specjalista ds. systemów produkcyjnych (znajomość narzędzi lean i SAP PP) za dobre pieniądze, w aktualnej pracy położyłem wypowiedzenie i czekałem. Minął około tydzień i dostałem informację, że mam przyjść na rozmowę, wyjaśniłem, że dostałem lepszą ofertę pracy więc zmieniam. Prezes stwierdził, że jestem dobrym pracownikiem i chce mnie zatrzymać, zaoferował mi awans i znaczną podwyżkę. Warunki były dobre więc stwierdziłem, że przestaje na tę propozycję i odmówiłem tamtej firmie. Dzisiaj zostałem wezwany przez kadrową i kierownika na rozmowę i mówią mi coś totalnie innego, "awans" dopiero za 2-3 miesiące, jeszcze jakiś dodatkowy obowiązek, aby zastępować jakiegoś typa, plus moje obowiązki, plus w razie potrzeby to co aktualnie robię, czyli praca na produkcji jako programista maszyny. Poruszyli jeszcze temat wynagrodzenia i "podwyżka" okazało się będzie regulowana premią... Oczywiście mam studia, studia podyplomowe z narzędzi lean dodatkowo certyfikaty potwierdzające znajomość tych narzędzi, dodatkowo teraz podyplomowe z SAP. Wygarnąłem im, że co toa być i żarty sobie robią, i właśnie stracili pracownika.
Czuję się jak gówno, bo dałem się zrobić jak młody, mam nadzieję że jest jeszcze szansa w tamtej firmie.
ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
#!$%@? pisząc to, wypadł mi telefon i pękł ekran...
##!$%@? #praca #pracbaza #januszex #januszebiznesu #zalesie #zycie #problem #wsparcie
@xaliemorph: nigdzie sie nie szanuje przy odpowiedniej skali. Bo w excelu wyszlo, ze taniej jest wymienic niepokornych, niz wszystkim dawac podwyzki.
@programista15cm normalna sprawa, najwyżej się wycofuje pod koniec okresu wypowiedzenia za małym "dziękuję" od szefa działu. U mnie w kolchozie czasem ludzie kładą papier nawet nie szukając nowej pracy, żeby tylko zgarnąć retaining bonusa xD.
@jeanpaul raczej na odwrót, jak wartościowy pracownik i dobry obrót kręci z
Nigdy nie przyjmuje się kontroferty. #!$%@?. Nigdy.
@NieRozumiemIronii: dla nas tak. Dla op jak widać nie. Już dal sie zaszczuć, przecież nie dostal tego bonusu, dal sobie jeszcze wjechac na banie i dołożyli mu obowiązków.