Aktywne Wpisy

Ktoś wrzucił fotkę Semi i naśmiewają się że wygląda paskudnie ¯\(ツ)/¯
Co do wyglądu, to jej kształt wynika tylko i wyłacznie z próby osiągnięcia jak największej aerodynamiki. Ta wielka ciężarówka uzyskała lepszy współczynnik aerodynamiczny niż Bugatti Chiron. W ten sposób uzyskano kilkdziesiat km zasięgu więcej z tej samej baterii.
W zasadzie nieistotne czy ciężarówka jest na benzynę, czy na energię elektryczną. Idiotyczne kształty klasycznych kabin stawiają wręcz maxymalny opór. Popatrz np. na
Co do wyglądu, to jej kształt wynika tylko i wyłacznie z próby osiągnięcia jak największej aerodynamiki. Ta wielka ciężarówka uzyskała lepszy współczynnik aerodynamiczny niż Bugatti Chiron. W ten sposób uzyskano kilkdziesiat km zasięgu więcej z tej samej baterii.
W zasadzie nieistotne czy ciężarówka jest na benzynę, czy na energię elektryczną. Idiotyczne kształty klasycznych kabin stawiają wręcz maxymalny opór. Popatrz np. na

jmuhha +174
Ostatni poranny autobus do Chrubieszowa gdzie jest sklep i przychodnia właśnie odjechał ( ͡° ʖ̯ ͡°)....
Następny będzie o 13:10 a i tak nie wszyscy się zmieszczą...
Następny będzie o 13:10 a i tak nie wszyscy się zmieszczą...

Jak wspomnę wstecz czym mnie pasli to aż mi smutno się robi.
Dopóki mieszkałam z rodzicami i jadłam "zdrowo" miałam problemy z wagą głównie przez rozpierdzielone hormony, które były rozpierdzielone bo m.in. dieta. Wyprowadziłam się i zaczęłam sama dla siebie gotować - wszystko się poprawiło.
Nabiał, mięso i węgle.
A nie zauważyłeś, że wszystkie to jest zawsze okraszone dużą ilością tłuszczu.
Jak jesz ziemniaki i oblane smalecem czy tłuczone z masłem to widzisz tylko ziemniaki, bo tłuszcz ma mała objętość ale dużo kalorii. Schabowy to nie mięso a tłusta panierka z kawałkiem mięsa, często sama panierka przez tłuszcz ma więcej kalorii niż mięso.
@snorli12 Problemem są przede wszystkim
@Limonene: Jestem cukrzykiem typu 1, żeby lepiej regulować cukry przeszedłem na dietę low carb, odstawiłem wszelkie węglowodany do ~50g dziennie (dostarczane głównie z warzyw), warzyłem 86-87kg, teraz ważę 74kg. Moje zapotrzebowanie na kalorie to 2200, dziennie spożywam na
https://www.youtube.com/watch?v=60KwNYk09BU
@snorli12: *niezdrowa
@mikroblogplus_official: Niby tak, ale nie do końca ;)
https://www.nfz.gov.pl/aktualnosci/aktualnosci-centrali/otylosc-choroba-wagi-ciezkiej,7355.html
@siedze_w_samych_gaciach: eureka ;)
geny
Idz gale im #!$%@? jeszcze
@szzzzzz: smażenie schabowego na oleju < na gnojówce < na smalcu