Aktywne Wpisy
Mrbimbek +981
Dwa lata temu pomagałem uchodźcom z Ukrainy którzy z jedną walizką uciekali przed wojną, była w tym rodzina z którą kontakt miałem chwilę dłużej, trzy dziewczyny z matką i dwójka dzieci, pomagałem im szukać pracy, tłumaczyć dokumenty, pomagałem w urzędach. Jedna z dziewczyn dziś się odezwała, wrócili na Ukrainę a kilka dni temu urodziła syna, przez to jak im pomogłem w najcięższym dla nich czasie nazwała syna moim imieniem, taka drobnostka a
Kurde zakładam działalność, ale nie mam pomysłu na nazwę. Pomyślałem, że może szanowne grono Mirków i mirabelek coś pomoże wymyślić. Zobowiązuję się do opłacenia dużej picki dla osoby, której pomysł wykorzystam.
O działalności: zajmuję się pracami na wysokości, zazwyczaj w dostępie linowym, czyli innymi słowy jestem alpinistą przemysłowym. Usługi, które świadczę, to: Mycie, malowanie dachów, oraz elewacji, wycinka, montaże konstrukcji i reklam, antykorozja, prace dekarskie (rynny, naprawa poszycia dachu, obróbki blacharskie, uszczelnienia
O działalności: zajmuję się pracami na wysokości, zazwyczaj w dostępie linowym, czyli innymi słowy jestem alpinistą przemysłowym. Usługi, które świadczę, to: Mycie, malowanie dachów, oraz elewacji, wycinka, montaże konstrukcji i reklam, antykorozja, prace dekarskie (rynny, naprawa poszycia dachu, obróbki blacharskie, uszczelnienia
@asiaczk: O jakiej świadomości żywienia mówisz?
A "młodzi nowocześni z wielkich miast" to jaką mają świadomość żywienia?
Taką, że im w telewizji powiedzieli, że np. jaja, mięso i masło są niedobre, bo cholesterol, a margaryna to zdrowa roślinna alternatywa?
Czy taka, że za kilka lat im w telewizji powiedzieli z kolei, że jednak margaryna zła,
do tego sól, lub co kto lubi
@mikroblogplus_official: większość Polaków ma nadwagę.
"Według danych Narodowego Funduszu Zdrowia i Głównego Urzędu Statystycznego, co drugi dorosły w Polsce (powyżej 15+) ma kilka kilogramów za dużo. Trzech na pięciu z nas ma nadwagę, a jeden na czterech jest otyły. W ciągu ostatnich lat odsetek dorosłych cierpiących na otyłość w Polsce systematycznie rośnie."
@asiaczk: "Jeśli chodzi o ziemniaki, posiadają one wysoki poziom glikemiczny 95, który oznacza, że po spożyciu ich 50 g, poziom glukozy może wzrosnąć aż o 95 proc" zimnych kartofli się nie je zazwyczaj,
ziemniaki, ryż, makaron czy pieczywo to pasza dla
to byś nie przytył
@snorli12: Anemia to jest zbyt mała ilość krwinek czerwonych które przewodzą tlen. Nie bierze się z niedożywienia. Nie wiem skąd się wziął ten głupi mit.
#!$%@?. Polska dieta moze byc zdrowa, ziemniaki sa ok, nawet bardzo ok. Jest ich wiele odmian i maja rozne właściwości. Dieta to tylko jeden z czynnikow wplywajacych na otylosc. Klania sie genetyka i aktywnisc fizyczna, ale nie "jakastam", tylko regularna. Zbilansowana dieta po Polsku może byc zdrowa i smaczna. Oczywiscie nie ma sensu sie ograniczac w czasach ogolnego dostepu do egzotycznych skladnikow. Zdecydowanie nie zabłysnąłeś wiedzą w temacie.
@snorli12:
Najwyraźniej ta dieta wpływa też na umiejętność poprawnej pisowni.
@Limonene:
Stygmatyzacja tłuszczu, zamiast prostych węglowodanów część 155465
A co ma dieta do dziecięcej otyłości ???
Dorastałem w czasach gdy trudno było mówić o innej diecie niż tradycyjna.
Miałem na całą klasę jednego ulanego kolesia i za dwie mniej szczupłe dziewczyny.
Nie było masy otyłych dzieci więc nie tu problem.