Aktywne Wpisy

UczesanyPedryl +128
Wykopowicz zdobywający 100k na krypto/giełdzie: Po latach potu i stresu w końcu uzyskałem wyczekiwaną wolność finansową!
Lekarz który zarobił 100k: O, wypłata za miesiąc wpadła.
#gielda #kryptowaluty #bitcoin #lekarz
Lekarz który zarobił 100k: O, wypłata za miesiąc wpadła.
#gielda #kryptowaluty #bitcoin #lekarz

J-23cm +157
O tym jak ten trzeci z #ichtroje (alias Jacek Łągwa) stał się moim hostingiem zdjęć na #facebook (inb4, wiem że teraz można wysyłać wiadomości do siebie, ale nasza jednostronna współpraca trwa od siedmiu lat xD)
Nie chcę mi się przez kabel USB przesyłać zdjęć na komputer, więc wysyłam je Jackowi na Messenger i potem zgrywam sobie to na PC. Lecą filmy, zdjęcia, skopiowanie teksty etc. Nic drażliwego wbrew pozorom,
Nie chcę mi się przez kabel USB przesyłać zdjęć na komputer, więc wysyłam je Jackowi na Messenger i potem zgrywam sobie to na PC. Lecą filmy, zdjęcia, skopiowanie teksty etc. Nic drażliwego wbrew pozorom,
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

16 lutego siły rosyjskie kontynuowały ataki naziemne w pobliżu miejscowości Swatiwe. Ukraiński think tank „Center for Defense Strategies” poinformował, że siły ukraińskie odparły atak rosyjskiej 138. oddzielnej brygady strzelców zmotoryzowanych w pobliżu Hryanykiwki (53 km na północny zachód od Swatowa). Think tank podał również, że siły rosyjskie wkroczyły do Lyman Pershyi,
źródło: Kharkiv%20Battle%20Map%20Draft%20February%2016%2C2023
PobierzRosyjskie źródła twierdziły, że siły ukraińskie kontynuowały 16 lutego działania rozpoznawcze wzdłuż Dniepru w obwodzie chersońskim. Rosyjskie Ministerstwo Obrony twierdziło, że rosyjskie jednostki artyleryjskie Południowego Okręgu Wojskowego zniszczyły ukraiński statek podczas próby lądowania ukraińskiej grupy dywersyjno-rozpoznawczej w nieokreślonym obszarze na wschodnim (lewym) brzegu Dniepru w obwodzie chersońskim. Rosyjskie ministerstwo twierdziło, że ukraińska grupa dywersyjno-rozpoznawcza próbowała wylądować w pobliżu pozycji
źródło: Zaporizhia%20Battle%20Map%20Draft%20February%2016%2C2023
PobierzRosyjskie Ministerstwo Obrony podobno kontynuuje działania rekrutacyjne w więzieniach. Szefowa rosyjskiej organizacji praw człowieka "Rus Sidyashchaya" Olga Romanowa stwierdziła, że rosyjskie Ministerstwo Obrony przygotowuje listy więźniów z doświadczeniem wojskowym i przymusowo rekrutuje ich bez zapowiedzi oraz zgody. Romanowa stwierdziła, że rosyjskie Ministerstwo Obrony przeprowadziło ostatnio kampanie rekrutacyjne w obwodzie tambowskim, wołgogradzkim i na Syberii. Romanova skontrastowała również wysiłki Ministerstwa Obrony w zakresie przymusowej rekrutacji z kampanią rekrutacyjną
Rosyjscy urzędnicy okupacyjni kontynuowali wysiłki w celu włączenia okupowanych obszarów Ukrainy do rosyjskiego systemu prawnego. Szef okupacji obwodu chersońskiego Wołodymyr Saldo i przewodniczący Rady Państwowej okupacji Krymu Vladimir Konstantinov rozmawiali o włączeniu okupowanego obwodu chersońskiego do rosyjskiego systemu prawnego, a Saldo stwierdził, że obwód chersoński zostanie całkowicie prawnie zintegrowany do końca 2023 roku przy wsparciu Krymu. Rosyjski opozycyjny portal Meduza podał, że powiązany z Kremlem portal
Prezydent Białorusi Aleksander Łukaszenko powtórzył swoją długoletnią retorykę, że siły białoruskie zaatakują Ukrainę tylko wtedy, gdy Ukraina lub Zachód zaatakują Białoruś. Stwierdzenie to nie jest niczym nowym, Łukaszenko powtarzał tę narrację od lutego 2022 roku i jest prawdopodobnie częścią rosyjskich operacji informacyjnych sugerujących, że białoruskie konwencjonalne siły lądowe mogą dołączyć do inwazji Rosji na Ukrainę. ISW niejednokrotnie opisywało dlaczego jest bardzo mało prawdopodobne, że Białoruś dołączy do inwazji