10 stycznia zamówiłem kebaba z lokalnej budy. To samo zrobiłem dziś. 10.01.2022 - cena 28,30 zł 09.12.2022 - cena 38,80 zł różnica cen w 11 miesięcy to 37%.
@cutecatboy: to jest po prostu kwestia dodatków, bo wybrałem ich dużo (dodatkowe mięso, sos oraz cebulka prażona), chciałem aby paragony były takie same.
10 stycznia zamówiłem kebaba z lokalnej budy. To samo zrobiłem dziś.
10 stycznia był poniedziałek, czyli mięso jeść można. Dzisiaj jest piątek, czyli mięsa jeść nie można. Można powiedzieć, że Turek z kebaba spełnił swój katolicki obowiązek i policzył więcej.
Tak właśnie widzę tą inflację. Realnie w granicach 30-50% na wszystkim. Część rzeczy nawet 100%
@BornToDie69: najlepiej to w sklepie widać, z miesiąca na miesiąc poszerza się lista produktów, z których rezygnuję, bo cena staje się już nieakceptowalna. ( ͡°ʖ̯͡°)
@szcz33pan: mcd stracil 27 procent sprzedaży rok do roku, gastronomia od 20 do 40. Ja rozumiem przymus podnoszenia cen, ale to droga do zamknięcia biznesu.
@szcz33pan: U mnie w okolicy jest buda turasów gdzie kebab z baraniną na cienkim po 14zł duży chyba 18. Za jakieś 30zł mam półmetrowego bydlaka. Nie jest to jakość premium a zwykły turas gdzie nie masz pewności czy umył ręce po podrapaniu się po dupie, ale jest dobry i nie żałują dodatków, sosy w cenie a opinie w google bardzo dobre. O dziwo przez ostatni rok podnieśli cenę tylko nieznacznie
10.01.2022 - cena 28,30 zł
09.12.2022 - cena 38,80 zł
różnica cen w 11 miesięcy to 37%.
Plusujących zawołam za pół roku. Zamówię to samo.
Kebab powoli staje się daniem premium ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#inflacja #gospodarka #paragongrozy #pieniadze #inwestowanie
10 stycznia był poniedziałek, czyli mięso jeść można. Dzisiaj jest piątek, czyli mięsa jeść nie można. Można powiedzieć, że Turek z kebaba spełnił swój katolicki obowiązek i policzył więcej.
@BornToDie69: najlepiej to w sklepie widać, z miesiąca na miesiąc poszerza się lista produktów, z których rezygnuję, bo cena staje się już nieakceptowalna. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Ja rozumiem przymus podnoszenia cen, ale to droga do zamknięcia biznesu.
@szcz33pan: ciekawe czy wtedy ten lokal będzie jeszcze istniał.