Wpis z mikrobloga

10 stycznia zamówiłem kebaba z lokalnej budy. To samo zrobiłem dziś.
10.01.2022 - cena 28,30 zł
09.12.2022 - cena 38,80 zł
różnica cen w 11 miesięcy to 37%.

Plusujących zawołam za pół roku. Zamówię to samo.

Kebab powoli staje się daniem premium ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#inflacja #gospodarka #paragongrozy #pieniadze #inwestowanie
szcz33pan - 10 stycznia zamówiłem kebaba z lokalnej budy. To samo zrobiłem dziś.
10....

źródło: comment_1670586761MZUFLhlTeb3LbshWq1mC2s.jpg

Pobierz
  • 269
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szcz33pan:

10 stycznia zamówiłem kebaba z lokalnej budy. To samo zrobiłem dziś.


10 stycznia był poniedziałek, czyli mięso jeść można. Dzisiaj jest piątek, czyli mięsa jeść nie można. Można powiedzieć, że Turek z kebaba spełnił swój katolicki obowiązek i policzył więcej.
  • Odpowiedz
Tak właśnie widzę tą inflację. Realnie w granicach 30-50% na wszystkim. Część rzeczy nawet 100%


@BornToDie69: najlepiej to w sklepie widać, z miesiąca na miesiąc poszerza się lista produktów, z których rezygnuję, bo cena staje się już nieakceptowalna. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 101
@BornToDie69: Realnie to gro Januszy podnosi ceny, bo może to wytłumaczyć inflacją, a w rzeczywistości podnoszą sobie marże
  • Odpowiedz
@szcz33pan: U mnie w okolicy jest buda turasów gdzie kebab z baraniną na cienkim po 14zł duży chyba 18. Za jakieś 30zł mam półmetrowego bydlaka. Nie jest to jakość premium a zwykły turas gdzie nie masz pewności czy umył ręce po podrapaniu się po dupie, ale jest dobry i nie żałują dodatków, sosy w cenie a opinie w google bardzo dobre. O dziwo przez ostatni rok podnieśli cenę tylko nieznacznie
  • Odpowiedz