Aktywne Wpisy

yahoomlody +123
źródło: temp_file4322187448826232945
Pobierz
Medokin99 +301
#motoryzacja #honda
Jeżeli myśleliście że ostatnio mieliście nie farta to przeczytajcie to.
Wczoraj udało mi się zakupić mój pierwszy samochód, byłem wraz z właścicielem na stacji diagnostycznej, żadnej rdzy, żadnych wycieków, perełka.
O godzinie 19 wróciłem pod blok i zaparkowałem, poszedłem spać a o 6 budzi mnie policja
- dzień dobry, czy jest pan właścicielem hondy?
Jeżeli myśleliście że ostatnio mieliście nie farta to przeczytajcie to.
Wczoraj udało mi się zakupić mój pierwszy samochód, byłem wraz z właścicielem na stacji diagnostycznej, żadnej rdzy, żadnych wycieków, perełka.
O godzinie 19 wróciłem pod blok i zaparkowałem, poszedłem spać a o 6 budzi mnie policja
- dzień dobry, czy jest pan właścicielem hondy?
źródło: IMG_8733
Pobierz

@mickpl help? Wyjaśnij.
#mieszkanie #warszawa #nieruchomosci
wzrost o 33% r/r..... na pewno to nie przypadek ;)
Nie wiem, co Ci napisać, może po nowym roku rzeczywiście
Wykopki myślą, ze ceny mieszkan spadną z 14k na 8k, bo nikt nie kupuje odc. 2137 xD
Deweloperzy po prostu przeczekają trudne czasy i nikt ci za pol darmo nie sprzeda. Podniesie cenę aby zrekompensowac inflację i koszt budowy, ale taniej nie bedziesz miec
@Mekeke2: No przecież nikt nie sprzedaje za półdarmo XD Koszt budowy 5k przy 4 kondygnacjach, wyższe chyba koło 7k. W sprzedaży 20k w stanie deweloperskim.
Sorry, ale brzmisz jak: "a ja gofra zrobię sam w domu za 2zł, a w knajpie wołają 10zł! Zdzierstwo, obnizcie marze!"
Prawo popytu i podazy, prawda?
Podobne gadanie slyszalem podczas Covidu, ze sie zacznie wyprzedaz mieszkan, bo wynajmujący nie będą sklonni mieszkac w miescie, tylko tam gdzie jest taniej (praca i nauka zdalna). Że koszty wynajmu
Moim zdaniem, jesli ktos czeka od 2020 na "jebnięcie" i mysli, ze zamiast 14k zaplaci 8k w Warszawie - to sie moze grubo przeliczyc. Chociazby z uwagi na fakt, ze z kazdym rokiem inflacja daje w kosc, wynagrodzenia nie nadążają, wiec realnie biedniejemy i więcej kasy bedzie nam brakowac za 3 lata aby kupic upragnione M2 niz w 2020 (juz pomijajac to,