MILD (Mnemonic Induction Lucid Dreams) jest jedna z najbardziej znanych ale również często złe opisywanych technik, przedstawia się ja jako mantrę: "będę mieć świadomy sen", podczas gdy technika ta działa na pamięci perspektywicznej - planach tego co zamierzamy zrobić. Poniżej opis techniki z książki Exploring The World of Lucid Dreaming S. LaBerga (wiedzą trzeba się dzielić)
Tak by the way miałem dziś świadomy sen (albo sen o LD) nad ranem (gdy ilość snu REM jest największa) a było to spowodowane ze co 5 min budził i a ja wracałem do snu i jak tak raz wróciłem to świadomie (chyba) - trzeba wypróbować ponownie tę technikę
Poniżej opis techniki z książki Exploring The World of Lucid Dreaming S. LaBerga (wiedzą trzeba się dzielić)
Tak by the way miałem dziś świadomy sen (albo sen o LD) nad ranem (gdy ilość snu REM jest największa) a było to spowodowane ze co 5 min budził i a ja wracałem do snu i jak tak raz wróciłem to świadomie (chyba) - trzeba wypróbować ponownie tę technikę
#swiadomysen #swiadomesny #oneironautyka #swiadomesnienie #ld #luciddream #sen #sny #psychologia #rozwojosobisty #rozwojosobistyznormikami
źródło: comment_1667224949ByjmsZrbXgOfADQgjLRIwL.jpg
Pobierz