Wpis z mikrobloga

Dopiero po 8 latach pracy jako programista dotarło do mnie, że tak naprawdę programiści są zwykłymi wyrobnikami i mają nad sobą wiele osób, których polecenia i zachcianki wykonują. Tylko w swojej bańce uważają, że zarabiają najlepiej a zwykły pazdzierz z "biznesu" zarabia więcej niż oni.
Przez ten czas poznałem wielu programistów, niestety są to osoby, które siedzą całymi dniami przy projekcie i gdyby podliczyć im stawkę godzinową to zarabialiby tyle co magazynier z grupą inwalidzką (z szacunkiem do inwalidów).

Takie są niewygodne fakty. Ja to p------ę i za miesiąc idę do pracy fizycznej na produkcję. Coś poszło w moim życiu nie tak i niepotrzebnie szedłem jak owieczka w IT.

#pracbaza #korposwiat #programowanie #gorzkiezale #praca
  • 66
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@CalibraTeam: Jak do tego jeszcze dołożysz fakt, że programistyczne eldorado w Polsce jest spowodowane głównie niskimi kosztami pracy, to odkryjesz że Polacy są Hindusami Europy (z szacunkiem do Hindusów) ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 341
@CalibraTeam dokładnie, przecież osoby zarabiające 10-15 k na rękę i pracujące zdalnie są najgorszymi robolami i lepiej już być na socjalu niż klepać te crudy
  • Odpowiedz
Przez ten czas poznałem wielu programistów, niestety są to osoby, które siedzą całymi dniami przy projekcie i gdyby podliczyć im stawkę godzinową to zarabialiby tyle co magazynier z grupą inwalidzką (z szacunkiem do inwalidów).

@CalibraTeam: Plot twist: oni tylko mówią, że całymi dniami siedzą przy projekcie, a w międzyczasie obejrzą serial, zaprowadzą dzieci do szkoły, czy wyskoczą na zakupy.
  • Odpowiedz
oni tylko mówią, że całymi dniami siedzą przy projekcie, a w międzyczasie obejrzą serial, zaprowadzą dzieci do szkoły, czy wyskoczą na zakupy.

@aegispolis: nie, siedzą w biurze i n--------a jak Beduini
  • Odpowiedz
Dopiero po 8 latach pracy jako programista dotarło do mnie

@CalibraTeam: czekaj, po 8 latach pracy musiałbyś pracować jakieś minimum 40 godzin dziennie żeby mieć "tyle co magazynier z grupą inwalidzką". Coś tu jakby nie pasuje byku ( ͡° ͜ʖ ͡°)

siedzą w biurze i n--------a jak Beduini

Jak ktoś nie chce to może siedzieć w chacie i pracować zdalnie z minimalnym nadzorem, co w wielu
  • Odpowiedz
@CalibraTeam: prawda, jeżeli nie jesteś właścicielem na którego pracują robotnicy, to jesteś proletariatem. To że niewolnik który robi na polu, ma gorzej od tego co zajmuje się konikami bogatego i ma jakieś kieszonkowe, nie zmienia faktu że obaj są niewolnikami, jeden jest po prostu w niższej kaście niewolników niż drugi.
  • Odpowiedz
slaby bait

@donfazzione: coś w tym jest jednak, gdyby nie ci przeklęci scrum masterzy i PM to kto by ciągnął projekt i gadał z klientami. Raz widziałem taką dyskusję pma na wykopie jak go cisnęli ale jak napisał im że skoro to takie łatwe i hajs za nic to dlaczego nie idziecie na to? No i był zonk.
  • Odpowiedz