Aktywne Wpisy

Startujemy z #rozdajo - do wygrania Racja Żywnościowa Seven Oceans - ta legitna, nie chińskie podróby z Aliexpress.
Data ważności oczywiście długa jak lista patologii w polskich przetargach.
Zasady udziału:
1. plusujesz ten wpis
Data ważności oczywiście długa jak lista patologii w polskich przetargach.
Zasady udziału:
1. plusujesz ten wpis
źródło: rozdajowykopkomzadarmo
Pobierz
gerwazy-oko +11

Przez ten czas poznałem wielu programistów, niestety są to osoby, które siedzą całymi dniami przy projekcie i gdyby podliczyć im stawkę godzinową to zarabialiby tyle co magazynier z grupą inwalidzką (z szacunkiem do inwalidów).
Takie są niewygodne fakty. Ja to p------ę i za miesiąc idę do pracy fizycznej na produkcję. Coś poszło w moim życiu nie tak i niepotrzebnie szedłem jak owieczka w IT.
#pracbaza #korposwiat #programowanie #gorzkiezale #praca
@xPekka: zejdź na ziemię
Komentarz usunięty przez autora
@CalibraTeam: Plot twist: oni tylko mówią, że całymi dniami siedzą przy projekcie, a w międzyczasie obejrzą serial, zaprowadzą dzieci do szkoły, czy wyskoczą na zakupy.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@aegispolis: nie, siedzą w biurze i n--------a jak Beduini
@CalibraTeam: czekaj, po 8 latach pracy musiałbyś pracować jakieś minimum 40 godzin dziennie żeby mieć "tyle co magazynier z grupą inwalidzką". Coś tu jakby nie pasuje byku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak ktoś nie chce to może siedzieć w chacie i pracować zdalnie z minimalnym nadzorem, co w wielu
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@donfazzione: coś w tym jest jednak, gdyby nie ci przeklęci scrum masterzy i PM to kto by ciągnął projekt i gadał z klientami. Raz widziałem taką dyskusję pma na wykopie jak go cisnęli ale jak napisał im że skoro to takie łatwe i hajs za nic to dlaczego nie idziecie na to? No i był zonk.