Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +186
Niesamowite jest to jak ostry, wyraźny, bez strefy przejściowej jest ten podział gdzie się mówi „wychodzę na dwór”, a gdzie się mówi „wychodzę na pole”. Niemal równo z granicami województw małopolskiego i podkarpackiego, co jest przecież nietypowe jak na Polskę. Niby rysuje się granica Galicji, ale nie do końca, bo są wyjątki (Kazimierza Wielka, Miechów, Proszowice). Jedziesz na zakupy z Sandomierza do Tarnobrzega i już jesteś w zupełnie innej strefie językowej xD
źródło: 035645EB-B0C2-4590-9E2E-1FA2D7CE8200
Pobierz
czy zdarza wam się skrobać przednią szybę od środka przy minusowych temperaturach? Obecnie w tych okolicach zera widzę sporo wilgoci/niemalze wody, a im dalej w zimę, tym będzie gorzej. Nie wiem, jak temu przeciwdziałać, skad tyle tej wilgoci. Jakieś woreczki z ryżem czy te takie pochłaniacze allegrowe nic nie dają ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#kiciochpyta #samochody
#kiciochpyta #samochody

Czy #programowanie jest ogólnie trudne? Warto zaczynać przed 30-stką?
W internetach są niestety skrajne opinie na ten temat i jedni mówią TAK - "to dla każdego i polecamy nasz bootcamp", inni NIE – "prawdziwy programista robi to od 6 roku życia". To wszystko na pierwszy rzut oka brzmi też dla osoby spoza IT jak czarna magia – nazwy technologii, funkcji, gdy ktoś opowiada o jakimś projekcie, itd. Dlaczego chciałbym zacząć?
1) Słucham sporo podcastów gdzie często przewija się motyw AI, wpłwu na nasze życie, możliwości i zawsze mam mindfuck. Rola sztucznej inteligencji a jeszcze ogarnianie jej to coś ekstra.
2) Sam fakt stworzenia czegoś co robi za ciebie, doszukuje się prawidłowości, automatyzuje twoją pracę to coś co mi się podoba. Mógłbym w swojej obecnej pracy kilka rzeczy poprawić dzięki temu #korpo. Duża użyteczność i zabawa w życiu codziennym np. Przewidywanie wygranej w sporcie albo przewidywanie pogody jak będę chciał jechać na wakacje czy szukanie najańszego ciucha jak będę szukać
3) Kiedyś przypadkowo rozmawiałem z gościem +-26 lat, który studiował geodezje i się przebranżowił ale ogólnie polecał więc trochę inspiracja :D
4) Wiem, że nasza firma płaci za #udemy, więc mamy kursy za darmo a w sumie mam sporo czasu wolnego
PS. Nie koniecznie chcę uderzać w AI. Inne zastosowanie programowania też wydają się spoko i ogólnie to coś co mnie mocno zainteresowało pod kątem nauki czegoś nowego, nawet #frontend to dla mnie coś ciekawego i bardzo praktycznego. Nie chce być od razu #programista15k tylko jak już to na spokojnie rozwijać umiejętności a kasa przyjdzie z czasem.
tag: ! #naukaprogramowania #it #ai #python #machinelearning #datascience #bigdata #backend #sztucznainteligencja #rozwojosobisy #webdev #bootcamp
---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #630cd07ee1ffb3d8a8a64503
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: LeVentLeCri
Wesprzyj projekt
źródło: comment_16618042821EZBpbWBXeWin2OiPlD1yh.jpg
Pobierz---
Zaakceptował: LeVentLeCri
Podam taką małą analogie ze świata sportu. Czy schudnięcie
Powiedzial przecietniak, ktory klepie. Moze nie wymyslam super skomplikowanych algorytmow, ale przynajmniej je rozumiem (w odroznieniu od bootcampowcow).
---
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua