Wpis z mikrobloga

  • 816
Już mnie #!$%@?ą te przepisiary. Ile ma pojemności szklanka? Jaka mąką? Ile to szczypta? Jak wygląda średnie jajco? Nosz kurba, z racji harmonogramu pracy mojej różowej, to ja jestem kucharzem w naszym związku. Chłop, jak daje przepis, to jak komendant na własnym posterunku. 600 gramów mąki tipo dopio zero, możesz używać też 550, ale najlepiej bierz włoską Caputo, ale z Divella Rimacinata też Ci wyjdzie. Jeżeli na chacie masz 25 stopni to daj 1.5g drożdży, jak bliżej 30, to używaj 1 gram drożdży. 15 GRAMÓW soli, 375 GRAMÓW wody 12 gramów oliwy. I nie dodawaj mąki w trakcie wyrabiania ciasta, bo jest dobre i takie ma być. Tymczasem baby picrel. TCZY DUŻE SZKLANKI MONKI, mała szklaneczka wody, tak trochę tylko oliwy. Jezus, no nie wytrzymam zaraz.
#rozowepaski #gotujzwykopem
Pobierz Krachu - Już mnie #!$%@?ą te przepisiary. Ile ma pojemności szklanka? Jaka mąką? Ile ...
źródło: comment_16615315825QY6mGJGC4N6zyo8JoAubx.jpg
  • 269
@moll: No właśnie... nie.
Szklanka to praktycznie co kraj to inna pojemność.
I to tak od 200-280ml.
Więc później jak robisz zagraniczne przepisy, to gówno z nich wychodzi.
Albo co gorsza, jakiś ćwok przetłumaczy tylko przepis z np. japońskiej książki (mają szklankę jako 200ml) i go udostępni po polsku, bez brania pod uwagę innych objętości - wlewasz 250 i ola boga, czemu znowu nie wyszło.