Aktywne Wpisy

jedz_se +1167
16.06.2025 zostałem zaatakowany na klatce schodowej własnego domu przez syna współwłaścicielki nieruchomości. Jest to przestępca skazany prawomocnym wyrokiem z maja 2024 roku za groźby karalne (groził, że mnie zabije) oraz uszkodzenie ciała powyżej 14 dni (wyłamanie palca z uszkodzeniem ścięgna) odbywający obecnie karę w zawieszeniu. Przestępca, Paweł Łakomy, zepchnął mnie ze schodów, po czym zaczął okładać pięściami, krzycząc 'zabiję Cię). Z trudem wyrwałem się, wzywając pomocy na ulicy uciekłem do swojego mieszkania
źródło: wyrok
Pobierz

Zabawa polega na tym, żeby wypisać 5 gier, które Waszym zdaniem absolutnie każdy powinien ograć, takie absolutne perełki które zostają w głowie na zawsze.
Jeśli macie więcej takich tytułów niż 5 to wiadomo, też dodajcie.
Ja zaczne:
1.
Jeśli macie więcej takich tytułów niż 5 to wiadomo, też dodajcie.
Ja zaczne:
1.

#rozowepaski #gotujzwykopem
źródło: comment_16615315825QY6mGJGC4N6zyo8JoAubx.jpg
Pobierz@Krachu: sypiesz równo z rantem, ewentualnie minimalnie mniej, jeśli się boisz że narozsypujesz
@Rachey: spoko, tylko zakładam że to polski przepis, skoro mam go po polsku i bez źródeł że jest inaczej
@Krachu: I tak i nie. W zależności od temperatury i wilgotności powietrza sam przepis na ciacho powinien się różnić.
Polecam sprawdzić np. przepis na pizzę albo chleb zimą w sezonie grzewczym i latem jak napieprza upał i jest wilgotno ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@FaterAnona: jak dla mnie to zależy co gotujesz. Jak wyrabiasz jakieś specyficzne ciasto to ten gram w tą a w tą, czy 50 ml wody, może robić różnicę. Jak smażysz jajecznicę, to faktycznie nie ma znaczenia i można robić bez przepisu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@moll składniki do picki waży się wagą jubilerską
@FaterAnona sól sypie się również by regulować pracę drożdży doktorku. Jeżeli znam precyzyjnie proporce składników, wiem ile soli zadać, by pracowały tak, jak chcę.
Ja podpuszczkę odmierzam na przykład strzykawka do podawania leków dla dzieci, bo ma idealną podziałkę
Szklanka ma 250ml. Jak masz 3 różne to połóż na wadze wlewaj wodę do każdej i sprawdź która ma 250g / ml. I tej używaj w przyszłości.