Aktywne Wpisy
brainmixer +72
W sklepie mi te płytki się podobały, a tutaj... już sama nie wiem.... Pytałam się fachowca, ale on mówi, że tak ma być. W komentarzu więcej zdjęć. A co Wy myślicie Mirabelki i Mireczki? Jest ok?
#remontujzwykopem #remont #budujzwykopem
#remontujzwykopem #remont #budujzwykopem
kukold +1
Gdzie najlepiej szukać fachowca do zrobienia strony dla kliniki stomatologicznej? Chodzi o prosty system do rezerwacji wizyt z przypominaniem przez sms i całe zarządzanie do tego, hosting, adres, maile itp. Widziałem gotowe abonamenty ale drogo to wychodzi dla więcej niż jednego stomatologa. Ile coś takiego może kosztować? Nie chcę żeby mnie naciągnęli bo to raczej szybka robota. Mogę zapłacić do tysiąca jak będzie porządnie i ładnie wykonane.
#programowanie #pracait
#programowanie #pracait
Ja j---e, co za dzbany w mojej #pracbaza
#it , spora firma w Warszawie. Pracuje tutaj 4 lata, pozycja seniorska, mam pod sobą zespół, świetna firma która dużo we mnie zainwestowała. Liczna szkolenia, możliwości rozwoju, świetni ludzie, do czasu konkurencyjne stawki ale niestety tu zaczęła się stagnacja z rok temu.
podwyżki na początku roku i, pomimo moich dobrych wyników, była u mnie nędzna co zasygnalizowałem.
Później przy kolejnych spotkaniach wprost powiedziałem że odstają stawkami od konkurencji a podwyżki są dużo poniżej inflacji i rosnących kosztów życia i będę szukał czegoś nowego chyba że negocjujemy stawkę.
Odpowiedź - nie da rady, następne podwyżki w styczniu (xD)
No nic to, zacząłem szukać roboty bez ciśnienia i szybko ją znalazłem. Na podobnym stanowisku od ręki dali mi 30 procent tego co miałem. Nie żeby to była jakaś okazja - tak teraz wygląda rynek.
Żeby być fair poszedłem do menagera i sytuację przedstawiłem. Czarno na białym jaka oferta, jakie teraz są widełki i dałem im pierwszeństwo - negocjujemy czy odchodzę.
Pogadał z 'górą' i odpowiedź - damy ci 4 procent (!!) więcej tego co masz teraz i nic więcej zrobić nie możemy xD
Prowadzę ich najważniejsze projekty, trzymam w kupie cały zespół a Ci wolą szukać jakiegoś juniora (za tą stawkę) na moje stanowisko niż pryzjąć do zrozumienia że nie są konkurencyjni i sięgnąć do portfela, szególnie że przy każdym all hands mówią jak to zayebiście im idzie...
#programista15k #programowanie #praca
---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #6304f1194b667fab5f9fc3a2
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
@AnonimoweMirkoWyznania: no to rzeczywiście dobra oferta, ale nie pisz wiecej takich baitow
@Moisze: Myślałem, że rozmawiamy o branży IT. :D
@yggdrasil: W Niemczech związki zawodowe są w każdej branży. Nawet w IT.
Xd ale bzdury, fakty są ze gowno robisz stad 4%, gość na twoje stanowisko dostanie lepsza ofertę niż ty po podwyżce
U mnie w robocie mamy podwyżki co 6 miesięcy i tak około wychodzi z 1500zl netto. Chciałem więcej wiec odpisałem na jedna z ofert na linkedinie i po 4(!) etapowym procesie rektutacji dostałem ofertę.
Mając już ofertę podbiłem do managera że mam taką ofertę i czy może coś zdziałać. Dostałem podwyżkę
@AndyMendy: Bo pewnie wcale nie dostał tej
Wiem, co mówię, bo mam kilkanaście lat doświadczenia w IT i rekrutuję ludzi w wielkim, międzynarodowym korpo. Rotacja takich "niezastąpionych" ludzi to chleb powszedni.
@Brzuchol00: tak, nie podniosa sie po tym ciosie xD
W Polskich januszexach czegoś takiego nie ma, bo ich akcje są warte tyle, co papier toaletowy.