Aktywne Wpisy
WezelGordyjski +248
#marszniepodleglosci
Podręcznikowa prowokacja.
Flaga LGBT, a dwa piętra niżej stanowisko kamerzysty na balkonie.
Przypadek, nie?
Podręcznikowa prowokacja.
Flaga LGBT, a dwa piętra niżej stanowisko kamerzysty na balkonie.
Przypadek, nie?
mirage50 +188
w TVN tradycyjnie na pasku "MARSZ NARODOWCÓW" xd
#marszniepodleglosci
#marszniepodleglosci
Ja j---e, co za dzbany w mojej #pracbaza
#it , spora firma w Warszawie. Pracuje tutaj 4 lata, pozycja seniorska, mam pod sobą zespół, świetna firma która dużo we mnie zainwestowała. Liczna szkolenia, możliwości rozwoju, świetni ludzie, do czasu konkurencyjne stawki ale niestety tu zaczęła się stagnacja z rok temu.
podwyżki na początku roku i, pomimo moich dobrych wyników, była u mnie nędzna co zasygnalizowałem.
Później przy kolejnych spotkaniach wprost powiedziałem że odstają stawkami od konkurencji a podwyżki są dużo poniżej inflacji i rosnących kosztów życia i będę szukał czegoś nowego chyba że negocjujemy stawkę.
Odpowiedź - nie da rady, następne podwyżki w styczniu (xD)
No nic to, zacząłem szukać roboty bez ciśnienia i szybko ją znalazłem. Na podobnym stanowisku od ręki dali mi 30 procent tego co miałem. Nie żeby to była jakaś okazja - tak teraz wygląda rynek.
Żeby być fair poszedłem do menagera i sytuację przedstawiłem. Czarno na białym jaka oferta, jakie teraz są widełki i dałem im pierwszeństwo - negocjujemy czy odchodzę.
Pogadał z 'górą' i odpowiedź - damy ci 4 procent (!!) więcej tego co masz teraz i nic więcej zrobić nie możemy xD
Prowadzę ich najważniejsze projekty, trzymam w kupie cały zespół a Ci wolą szukać jakiegoś juniora (za tą stawkę) na moje stanowisko niż pryzjąć do zrozumienia że nie są konkurencyjni i sięgnąć do portfela, szególnie że przy każdym all hands mówią jak to zayebiście im idzie...
#programista15k #programowanie #praca
---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #6304f1194b667fab5f9fc3a2
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
Jeśli jakiś menagier z bożej łaski tam na górze czy hrówka są tak oderwani - niech to wszystko płonie,padną na pysk,stracą choć górę kasy albo wreszcie się nauczą. Jak pracownik jest uczciwy, próbuje im swoim kosztem uczciwie wyłożyć kawę na ławę i nie chce ich w ciula
Gdzie napisałem że czuję się pokrzywdzony? Gdzie napisałem że czulem się niezastąpiony? Przeczytaliście w ogóle post?
Jedyne co tą historią wytykam to debilizm korporacji i brak logicznego myślenia. Zwalniając mnie i nie dając 30 proc podwyżki będą zmuszeni przyjąć kogoś na poziomie juniora zapewne za 110 proc tego co miałem po 4 latach (nauczyłem się
---
Zaakceptował: karmelkowa
@viollu: Menago liczyć nie potrafi. U mnie w pracy tak powiedzieli seniorowi, który był jedyny ogarnięty w ich zespole (robił wszystko, nadzorował projekty, uczył juniorów). No to gość rzucił papierami a po nim wszyscy juniorzy. Finalnie firma
Komentarz usunięty przez autora
Już to w sumie tu pisali ale kek, duża firma to sobie poradzi xD niestety taka mentalność, ze więcej kasy dostaniesz w nowej pracy niż podwyżki w starej.
@AnonimoweMirkoWyznania: XD Już widzę jak szukają juniora na stanowisko zarządzania projektami i zespołem ludzi XDDD
@yhbgrobdoivbvwamsv: niby tak, ale z tego się można śmiać tylko do czasu. Jeden taki "niezastąpiony" jak odejdzie to luz. Ale kilku - kilkunastu rodzi realny problem. Niezależnie od branży i firmy.
A ty z dobrego serca pracujesz za mniej bo ci szkoda firmy. Zarzadajcie połowy tych wyimaginowanych strat i zobaczcie jak są realne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Klasyczny cope polskich programistów.
@lubieczipsy_: Jednostkowo się nie opłaca. Globalnie w dużej firmie już tak.
Finalnie okazuje się, że podejście "nie mamy w tym momencie na to budżetu" skutkuje dość małym odpływem kadry. Większość czeka jednak na tą noworoczną podwyżkę.
Jeszcze inna sprawa, ze obecny rok byl ciezki dla wszystkich, rowniez dla firm. Mialem sytuacje w przeszlosci, ze firma prosila, zeby isc na reke (np. kryzys w 2007/2008), bo po prostu sa problemy z plynnoscia i
@AnonimoweMirkoWyznania: eeeee? Chyba miało być że 30% więcej?
Najwiekszym bledem jest pozwolic sobie na taka pseudoniezastepywalna alfe i omege, ktora potem bedzie wykorzystywala sytuacje do terroru tego typu. I to juz nawet chrzanic te podwyzke - ale wypadki chodza po ludziach, szlag go trafi na wycieczce motolotnia i zostajesz z gownem. Powinna byc osoba zorientowana w okolicy, ktora moze nie bedzie