Aktywne Wpisy

assninja +43
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Koniorro +457
#heheszki #humorobrazkowy #wykop30plus #wykop40plus satysfakcjonują mnie plusy starszych osób (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
źródło: temp_file1635716572181982972
Pobierz

#rower #zdrowie #weterynaria #lekarz
https://naukawpolsce.pl/aktualnosci/news%2C93323%2Cprzyrodnik-nietoperze-szturmuja-klatki-schodowe-trwa-sezon-wedrowek-dzieki
@dr_Batman: to dr przed nickiem to rozumiem taki żart? bo lekarz chyba nie napisałby czegoś takiego... o czekaj, jesteśmy w Polsce.
Choroba rozwija się w zależności od tego, jaka jest odległość rany od mózgu i jak blisko jest do dużych nerwów, w przypadku oka jeden dzień opóźnienia może decydować o życiu lub śmierci.
tam na śląsku to jakaś inna jest sz chyba
pzdr
@przemek-leniak: ale o czym mówisz? że szczepienie będę miał? sam nie wiem. Raczej żona mnie naciskała na dzwonienie od rana. Pewnie nie zawracałbym głowy sobie takimi rzeczami :D
@dr_Batman: systemowo EBM nie jest stosowany, każdy ośrodek robi po swojemu - zwłaszcza tam gdzie jest betonowy ordynator. Są lekarze stosujący EBM, nawet ośrodki ale pacjent albo do
nic to zaszczep się po prostu na wszelki wypadek
zawsze lepiej na zimne dmuchać niż przykro się zapisać w historii medycyny
pzdr
@dr_Batman: czyli jednak nie ma jasnej procedury q.e.d.
ja jestem ciekaw sytuacji, pogryzie mnie dotkliwie pies z objawami wścieklizny (tak dla pewności) - na tyle dotkliwie, że wymagana jest hospitalizacja a w danym powiecie nie ma szpitala zakaźnego (wg procedury tam powinno być wykonane szczepienie) - kiedy
...
w weterynarii bywa ma się dziwne kontakty (ja nie jestem lekarzem tylko technikiem akurat ale mniejsza o to)
zazwyczaj jest tak że zwierzę które podejrzewamy o wściekliznę jej nie ma
ale bywa że i owszem
zresztą nikt nie da głowy że wykrywa się