Wpis z mikrobloga

1. zajechane zimówki marki budżet w lecie na drodze ekspresowej - check
2. tylne opony założone na odwrót do kierunku jazdy - check
3. z-----a geometria zawieszenia bo przednia opona jest zużyta prawie na slicka od wewnątrz - check
4. całkiem OK auto które totalnie nie wskazuje że właściciel musi oszczędzać na jedzeniu i bezpieczeństwie - check
Creds za zauważenie dla @Donmenello
#motoryzacja
dzemzrzodkiewki - 1. zajechane zimówki marki budżet w lecie na drodze ekspresowej - c...

źródło: comment_1660202001HMhxZ4yWACbzJ55oAsbQal.jpg

Pobierz
  • 190
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

inb4 - nie twierdze że to zmienia jakkolwiek winnego zaistniałej sytuacji
Ludzie, nie oszczędzajcie na bezpieczeństwie, a jak już nie macie kasy na nic to powoli prawym pasem 90km/h bo na lewym zawsze coś się dzieje, a w deszczu to już by była tragedia takim autem jechać
  • Odpowiedz
@dzem_z_rzodkiewki: a jak takiemu zwrócisz uwagę, to powie coś w stylu: 'ja nie szaleję na drodze jak debil, więc po co mi drogie opony, przecież auto normalnie na nich jedzie i nie widzę różnicy'. No właśnie po to, żeby w sytuacji awaryjnej auto miało jak najlepszą trakcję i dało się uniknąć wypadku.
  • Odpowiedz
@dzem_z_rzodkiewki: dodaj do tego brak pojęcia o jeżdżeniu samochodem, bo chłop ewidentnie popełnił podstawowy błąd, który wysłał go w barierki - hebel w podłogę i szarpnięcie kierownicą.
  • Odpowiedz
@dzem_z_rzodkiewki: zachowanie właścicieli też dziwne: Rozwalił nam auto! Gońcie go błagam! Mniej sie przejęli gówniakiem niż tą ibizą, pewnie wyskrobali wszystkie oszczędności na gruza i na utrzymanie już brak kasy, byle z wyglądu było ładne
  • Odpowiedz
@anonimowyrozmowca: nie jest to uniwersalna prawda - np nowe "miejskie" fiesty 1.0eb zajebiście pewnie się prowadzą na autostradach i to też jest sprawdzone w osiagach na papierze i kanale km77 od testów łosia
Ale TO pewnie jest Ibiza 1.2mpi z niewiadomą przeszłością i wiadomo jakim stanem opon...
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 45
@buczubuczu: ogólnie to nie narzekaj na wielosezon dobry i młody wielosezon zdaje egzamin ale nie chińskiej marki za 100 PLN opona pewnie jeszcze kupiona używana. Ojciec ma w audi 80 takie sam mu zamawiałem zrobiłem sporo km i różnych warunkach od śniegu/deszczu przez totalne lato i prowadzą się dobrze i ładnie kleji się auto do drogi
  • Odpowiedz
@jednorekibadnyta: sam fakt opon założonych odwrotnie do kierunku jazdy robi masakrę, z takim autem od razu coś się dzieje, źle jeździ. Dodając resztę wychodzi nam obraz na prawdę niebezpiecznego samochodu

Wystarczy jakiś śmieć na ekpresówce w nocy, zauważysz za późno i zwykłe omijanie skończy się wypadkiem
  • Odpowiedz
  • 8
@dzem_z_rzodkiewki: dodaj do tego brak pojęcia o jeżdżeniu samochodem, bo chłop ewidentnie popełnił podstawowy błąd, który wysłał go w barierki - hebel w podłogę i szarpnięcie kierownicą.

Z takimi gumami i cholera wie jaka zbieżnością wystarczy hebel w opór, kierownicą nawet nie trzeba ruszyć.
  • Odpowiedz
@dzem_z_rzodkiewki: Ludzie potrafią być z-----i, kiedyś na jakimś grilu przyjechał gość golfem 3 z dzieckiem i chwalił się, że ma uszkodzone zawieszenie i koło może odpaść. Miał z tego ubaw, opony też były łyse. Jak mu zwróciłem uwagę czy nie boi się tak z dzieckiem jeździć to nic nie odpowiedział. Nikt inny mu uwagi nie zwrócił.
  • Odpowiedz