Aktywne Wpisy
MateuszLakomy +326
Jak pewnie państwo wiedzą, kilka dni temu GUS ogłosił, że współczynnik dzietności w Polsce wyniósł w 2023 r. 1,158 dzieci na kobietę. Oznacza to, że „statystyczna” Polka w ciągu całego swojego życia urodzi mniej niż 1,2 dziecka. To najmniej w historii Polski i daleko poniżej wartości, która potrzebna jest do tzw. „zastępowalności pokoleń”, czyli liczby dzieci gwarantującej stabilność liczby ludności.
Żeby tak było, kobieta powinna urodzić średnio ok. 2,1 dziecka.
Coś o
Żeby tak było, kobieta powinna urodzić średnio ok. 2,1 dziecka.
Coś o
czykoniemnieslysza +222
Tak wyglądały kiedyś pociągi, teraz wydają się brzydkie ale mimo wszystko kojarzą mi się z młodzieńczym luzem i przygodą
#wykop30plus
#wykop30plus
2. tylne opony założone na odwrót do kierunku jazdy - check
3. #!$%@? geometria zawieszenia bo przednia opona jest zużyta prawie na slicka od wewnątrz - check
4. całkiem OK auto które totalnie nie wskazuje że właściciel musi oszczędzać na jedzeniu i bezpieczeństwie - check
Creds za zauważenie dla @Donmenello
#motoryzacja
@HetmanPolnyKoronny: w takim razie proszę nie próbuj tego na drodze.
Chciałbyś może podyskutować na argumenty, czy przyszedłeś tu napisać parę komentarzy z dupy?
Komentarz usunięty przez autora
Patrz na zawieszenie jakie rude. Podejść tam z łomem i może być ciekawie jeśli chodzi o stan sworzni i gum xD
A tu jeszcze przyhamować mocniej musiał, no szok po prostu.
Dużym krokiem byłoby ukrócenie robienia przeglądów u ziomków na OSK bez jechania tam samochodem tylko zdalnie, a znam takie przypadki.
@misiasio: trudno. w dupie mam, że ktoś jest biedny i musi jeździć trumną na kółkach, która może się we mnie na prostej drodze, bez żadnej przyczyny #!$%@?ć. moje zdrowie i życie jest dla mnie ważniejsze niż to czy ktoś inny będzie miał jak się przemieszczać
A so tego mieszkam w Holandii, w tym roku rzadko temperatura spadała poniżej zera, śniegu nie było wcale. Do tego jest okres przejściowy, gdzie zimówki/letnie mogą też zawieźć.
@czarnykocur123: jak mam auto za 300zł to mam nie jeździć bo pełny bak zwiększa wartość o 100%? Za 1k można mieć opony do takiego auta a jak się poszuka używki roczne to kolejne 50% taniej
Nawet używana 2 letnia opona z 5-6mm bieżnika założona dobrze do kierunku jazdy to jest kilka KATEGORII wyżej niż to co widzimy
pisalem juz o tym wczesniej to mnie juz minusowali ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://www.wykop.pl/link/6770687/comment/108711519/#comment-108711519