Aktywne Wpisy
ArtBB +168
Powiedzcie mi, że to nie jest kasta xD
108 tysięcy na B2B to jakieś ~85 tysięcy złotych netto złotych miesięcznie.
Bardzo dobry chirurg w USA zarobi 600 tysięcy dolarów rocznie. Co daje netto około 350 000 tysięcy (około 29 000 USD miesięcznie), czyli w przeliczeniu 106 tysięcy złotych. Same studia medyczne to tam koszt około 300 tysięcy dolarów.
W
108 tysięcy na B2B to jakieś ~85 tysięcy złotych netto złotych miesięcznie.
Bardzo dobry chirurg w USA zarobi 600 tysięcy dolarów rocznie. Co daje netto około 350 000 tysięcy (około 29 000 USD miesięcznie), czyli w przeliczeniu 106 tysięcy złotych. Same studia medyczne to tam koszt około 300 tysięcy dolarów.
W
źródło: 1000015666
Pobierz
Zopyross +251
Kobiety są bezduszne. Pamiętam zeszłoroczną scenę sprzed Obi, jak z auta wysiadła młoda para i dziecko w wózku. Chłop coś tam grzebał jeszcze przy drzwiach więc zniecierpliwiona mamusia postanowiła w pojedynkę podbijać oblodzoną i zaśnieżoną balustradkę, praktycznie się co chwile potykała, podpierając ręką o wózek i na głos mrucząc - tak, żeby ten nieszczęśnik wszystko słyszał - "chodź kochanie, no tak, tak, musimy, bo TATA JEST WIDAĆ ZAJĘTY CZYMŚ WAŻNYM", aż w

Wymiary: 6x5cm
W rzeczywistości trochę bardziej czerwone niż na zdjęciu.
#medycyna
#lekarz
#dermatologia
#ugryzienie
#zdrowie
źródło: comment_1659541368asaCuCry56qW4tz4YmihoG.jpg
PobierzLeć jak najszybciej do lekarza.
Rumień po osie czy meszce raczej nie utrzymuje się ponad tydzień.
Wpisz sobie w google "rumień po klessczu" i porównaj.
Wygląda tak samo, czerwona plama z śladem ugryzienia na środku.
A w tym czasie syf będzie się mnożył.
Poczytaj o boreliozie, p------a choroba.
Mi to wygląda na reakcję po strzyżaku sarnim
@Voltaire: szukałem jakiś zdjęć ukąszeń tego owada, ale mało jest. Z tego co widać, u mnie jest takie charakterystyczna mała kropka na środku, czego nie widzałem na tych kilku zdjęciach po ukąszeniu tego owada co mówisz.
bierz od razu test western blota, ten zwykły często się myli.
Jedna osoba może mieć rumień na całe plecy, a druga nie będzie miała nawet śladu.
Ja miałem rumień 5x5cm ale w testach nic nie wyszło na szczęście.
Moja różowa twierdzi że kolczak zbrojny jak ugryzie to daje podobne efekty.