Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Wieufel: a ja się odbiłem od oblioviona. Kiedyś miałem za słabego kompa i mi klatkowalo, nigdy jej nie ukończyłem, a teraz pograłem godzinę i nie da się, bo jest za brzydko.
  • Odpowiedz
@Wieufel: Nie mam nic do realistycznej grafiki, do czasu gdy nie jest ona implementowana kosztem reszty czynników wpływających na grę.

To tak jak porównać gra San Andreas z GTA IV. Co z tego że grafika była lepsza, skoro kulała optymalizacja, a poza głównym wątkiem fabularnym nie było co robić.

Bo nie znam nikogo, kto chciał sam z siebie grać kręgle po zakończeniu gry ( ͡° ͜ʖ ͡°
  • Odpowiedz
@Jarkendarion: bo nowoczesnej grafice brakuje jakiegoś artyzmu, stylu zamiast tego klepią na jedną modłę udające hiperrealistyczne w c--j zasobożerne gówna.

Pograłeś sobie w takiego world of warcraft w 2004 i wróciłeś do niego na classica chyba w 2018 i dalej to jest to samo, tak samo z gotikiem, morrowindem. Dlaczego te gry nie starzeją się tak jak filmy marvela? Oglądaliście kapitana amerykę ten film z zimowym żołnierzem zaledwie sprzed kilku
  • Odpowiedz
@jamajskikanion Kiedyś gry nie mogły za bardzo poszaleć z grafiką więc przynajmniej próbowały się wyróżnić ciekawymi mechanikami. Były przez to też dużo tańsze w produkcji.

Parę dni temu pierwszy raz zagrałem i przeszedłem Tomb Raidera na emulatorze ps1. Było to oczyszczające przeżycie. W nowych grach tego typu każda krawędź na która można się wspiąć jest obsrana jakimś białym gównem żeby gracz się przypadkiem nie zgubił. W TR nie ma tak dobrze.
  • Odpowiedz
@jamajskikanion: to jest główny problem produkcji wysokobudżetowych, gdzie developer gry ma odgórne zarządzenie, by nie tworzyć niczego odkrywczego tylko po prostu zrobić bezpieczny produkt który przyniesie im hajs. A konkretnie przyniesie hajs inwestorom w garniturkach, którzy w ostatnią grę grali 35 lat temu jako gówniak z NES'em.

Więc dobra gra wysokobudżetowa obecnie wychodzi jedna na rok albo nawet nie. 2022 to chociaż Elden Ringa miał, bo 2021 nie miał ani
  • Odpowiedz