Wpis z mikrobloga

@Zjadacz_Mysli: @Zara_wracam: moim zdaniem problem z męską depresją jest nie taki, że nikt nam nie chce pomóc, tylko że my sami nie dajemy sobie przyzwolenia na to, żeby prosić o pomoc. Wydaje mi się też, że u kobiet jest większa solidarność niż u mężczyzn - można to zweryfikować pisząc na jakiejś grupie/forum dla mężczyzn, że zmagasz się z depresją
  • Odpowiedz
@Zjadacz_Mysli:
Twarze depresji:

Byłam młoda, mogłam się dupczyć z chadami, teraz żaden mnie nie chce i mam z tego powodu depresje bo czas jest bezlitosny. To wina mężczyzn, że zamiast do starej baby chady kleją sie do młodych laseczek xD
  • Odpowiedz
  • 24
Dla mężczyzn sznur.

@Zjadacz_Mysli: /Dla ciebie walka z nieistniejącym problemem. Gdybyś tak się zdrowiem psychicznym mężczyzn przejmował, to wiedziałbyś, że to już kolejna edycja kampanii "twarze depresji" i skierowana do mężczyzn już była. Wiedziałbyś też, że są fundacje które dbają o zdrowie psychiczne chłopów.

Ale ty wolisz walkę z c--j wie kim zamiast faktycznie zainteresować się tym co ważne.
  • Odpowiedz
Dla mężczyzn sznur.

@Zjadacz_Mysli: Bo takie błazny jak ty czy wielu innych czy to facetów czy kobiet z depresji zrobiła sobie przyzwolenie na wszystko - z ciężkiej jak cholera choroby robi się błazenadę bo niektórym się dupska nie chce ruszyć lub chlip chlip mam gorszy dzień to na pewno depresja dej l4. Kampanie społeczne na temat depresji są od dawna i nawet te dla mężczyzn chyba są częściej bo mężczyźni
  • Odpowiedz
Dla kobiet kampania, pomoc psychologiczna i psychiatryczna.

Dla mężczyzn sznur.

@Zjadacz_Mysli: W sumie, to czy ktoś mężczyznom zabrania tworzyć własne sieci wparcia? ( ͡º ͜ʖ͡º)
Problem w tym, że niektórzy już samą męśkość kojarzą z nie sięganiem po pomoc.
  • Odpowiedz
@nervous_breakdown: Jest tylko jeden problem, w większości depresja mężczyzn wynika z braku perspektyw, niskiej samooceny, braku partnerki i szansy na nią, wielu lat walki o przetrwanie z zaciśniętymi zębami bo kiedyś będzie lepiej a po latach no jednak nie jest. Nie ma magicznych tabletek na poprawienie tak przyziemnych problemów. Takie trwanie prowadzi do alkoholizmu, magika, albo nic nie wartej egzystencji.
  • Odpowiedz
@Zjadacz_Mysli: wiesz ze takim pisaniem, tylko możesz zdołować podatną osobę? w tym sensie ze powtarzające się komunikaty pasujące do narracji zapamiętujemy lepiej. jeśli masz problem to nie krzycz że inni mają i to czyjaś wina tylko skup się na sobie. Tu akurat masz ekspertów praktykow i nie pisze tego ironicznie, na portalu pełnym chłopów znajdziesz kogoś kto miał podobnie, zamiast szczuć na kobiety. jak zrobią kampanie dla dzieci też będzie
  • Odpowiedz
@Wyemancypowanykalafiorek: Chyba trochę uproszczenie przyczyn depresji. Oczywiście że może mieć związek z tym co mówisz, ale to nie tak że mam niską smaoocenę i deprecha. Wiele osób ma. Druga sprawa to tylko ta jednostka odpowiada za jej budowę. Oczywiście warto skorzystać z pomocy żeby wiedzieć jak ją budowac i utrzymywać, jakich błędów w myśleniu i podejściu nie popełniać.
  • Odpowiedz
  • 0
@daniel-darcio: to nawet modne dla nich jest "wyleczyc' się z depresji, później biegać po TV i opowiadać o tym, nagrać nowa płyte/książkę/film o tej nierównej walce
  • Odpowiedz